ΚΚΕ για έξοδο από εποπτεία: Ο κύκλος των μνημονίων δεν έκλεισε ποτέ, άνοιξε ακόμα περισσότερο

ΚΚΕ για έξοδο από εποπτεία: Ο κύκλος των μνημονίων δεν έκλεισε ποτέ, άνοιξε ακόμα περισσότερο
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό eurokinissi

Για ψεύτικα και μεγάλα λόγια κατηγορεί τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ με αφορμή το μήνυμά του για την έξοδο από την εποπτεία. Χαρακτηρίζει νέο "υπερμνημόνιο" τις μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε σχόλιο του για τη δήλωση Μητσοτάκη σχετικώς με την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ υποστηρίζει: “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί ‘ανάπτυξης και ευημερίας για όλους’ καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, συνολικά μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων“.

Όσο για τον δωδεκαετή κύκλο των μνημονίων “αυτός, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλεισε ποτέ, το αντίθετο, άνοιξε ακόμα περισσότερο για να χωρέσει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επιβάλλουν στο λαό οι μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο «υπερμνημόνιο» σε βάρος του λαού”.

Σήμερα, το κρίσιμο για το ΚΚΕ είναι “ο λαός μας, εξοπλισμένος με τα διδάγματα από τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων χρόνων – τους οποίους με απαράδεκτο τρόπο ο πρωθυπουργός συκοφαντεί – να δυναμώσει την πάλη του για αυξήσεις στους μισθούς, για ουσιαστική προστασία από την ακρίβεια, για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Κυρίως, όμως, με τον αγώνα του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξει τον δρόμο για τη μοναδική διέξοδο υπέρ των δικών του συμφερόντων ανατρέποντας τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και κάθε αστική κυβέρνηση”, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα