ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία Αυγενάκη

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία Αυγενάκη
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό Eurokinissi

"Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη τροπολογία Αυγενάκη για την αναβολή των εκλογών του ΣΕΓΑΣ", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Την απόσυρση της “απαράδεκτης τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει πραξικοπηματικά τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ”, απαιτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

“Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση του, επέβαλαν την αναβολή των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών έως τις 22 Γενάρη του 2021. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι «φωτογραφική», στοχεύοντας στην αναβολή των εκλογών του ΣΕΓΑΣ, γιατί είναι η μοναδική αθλητική Ομοσπονδία που έχει προκηρύξει εκλογές αυτή την περίοδο (οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ έχουν προκηρυχθεί για τις 17/1/)!”, τονίζει το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει “Τα αθλητικά σωματεία, τα οποία στη συνέχεια ψηφίζουν στις εκλογές για τις Ομοσπονδίες, είχαν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκέμβρη για να ελεγχθούν και να ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο, που είναι προϋπόθεση για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και χρηματοδότησης από το κράτος. Υποτίθεται ότι η αναβολή των εκλογών έγινε για να προλάβουν να ελεγχθούν περισσότερα σωματεία.”

“Ωστόσο, από τα 271 σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθειμένες και ολοκληρωμένες αιτήσεις, 235 έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση την αγωνιστική δραστηριότητα, και από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί τα 192 που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκεκριμένων σωματείων μεταξύ των αθλητικών Ομοσπονδιών. Προβλέπεται δε μέχρι 31/12 να έχει εγκριθεί το σύνολο των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, όπως διαβεβαιώνουν από την Ομοσπονδία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Από τον ΣΕΓΑΣ, τονίζουν πως «ουσιαστικά δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ψήφισης αυτής της τροπολογίας, παρά μόνο για να δοθεί χρόνος προκειμένου να συνεχιστεί η ωμή παρέμβαση του υφυπουργού και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε πως το Αθλητικό Μητρώο είναι το πρόσχημα για αυτή την τροπολογία, καθώς ο πραγματικός στόχος είναι να ελεγχθούν οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ και όλων των Ομοσπονδιών. «Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στις διαδικασίες των Ομοσπονδιών και του ΣΕΓΑΣ. Την καταγγέλλουμε και απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα», σημείωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα