Κόντρα για συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Κόντρα για συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή τις πληροφορίες για τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο πριν τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, ενώ η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει το περιεχόμενο της συνάντησης

Το ζήτημα της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο “σηκώνει” ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ωρα που η κυβέρνηση επιμένει στη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, στηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο απέναντι στους σκληρούς της ιεραρχίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνάντηση είχε γράψει το News 24/7 από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο σήμερα και χθες το θέμα επανήλθε με μπαράζ δημοσιευμάτων και η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της ανέφερε:

“Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;”

Το δε Μαξίμου με ανακοίνωση του σχολιάζει: “Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις..”

Η Αρχιεπισκοπή πάντως διέψευσε τις πληροφορίες για τους διαλόγους σχετικά με τη συνάντηση Ιερώνυμου με τον κ.Μητσοτάκη, αν και όχι ότι υπήρξε κάποια επαφή. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

“Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο”, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στο”Θέμα FM”. H αξιωματική αντιπολίτευση διαψεύδει τόσο το περιεχόμενο που φέρεται να είχε η συζήτηση, όσο και τη συνάντηση αυτή καθεαυτή.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας του Τομεα Επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε: “Οι αθεόφοβοι του Μαξίμου και οι δήθεν θεοσεβούμενοι της Πειραιώς εμπλέκουν την εκκλησία στα πολιτικά τους παιχνίδια δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα τους.

Τα θέματα της εκκλησίας και των σχέσεων με την Πολιτεία πρέπει να προσεγγίζονται με την δέουσα προσοχή.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version