Κόντρα για τις νέες στολές των στρατιωτικών

Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

“Οπισθεν ολοταχώς με διαταγή Καμμένου” λέει το κόμμα του Θεοδωράκη, “Δεν έχετε το Θεό σας” απαντά το υπουργείο. Οι νέες στολές θα φέρουν τον προστάτη 'Αγιο κάθε κλάδου

Η διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις νέες στολές των στρατιωτικών, που θα μπορούν να φέρουν εικόνα του προστάτη 'Αγιου κάθε κλάδου, έγινε αφορμή για κόντρα του Ποταμιού με τον Πάνο Καμμένο.

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι σχολιάζει:

“Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…”

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε με μία σύντομη δήλωση... θρησκευτικών αναφορών:

“Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ποτάμι» για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι
SHARE:

24Media Network