Κουίκ: Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος. Προετοιμαζόμαστε για πρόωρες εκλογές

Debate in Plenum of Parliament of the draft law for the public broadcaster . In Athens on July 19, 2013 /      ,
Debate in Plenum of Parliament of the draft law for the public broadcaster . In Athens on July 19, 2013 / , SOOC

Σε εντατικούς ρυθμούς προεκλογικής προετοιμασίας για πρόωρες εθνικές εκλογές κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος για τις εξελίξεις μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Την εκτίμηση ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να μην προχωρήσει στην τρίτη ψηφοφορία, εάν διαπιστώσει ότι είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, και να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές γρηγορότερα.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουίκ δήλωσε βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή, ενώ για την αποχώρηση του βουλευτή Παναγιώτη Μελά, είπε ότι όχι μόνο δεν έκανε ζημιά στο κόμμα, αλλά του έδωσε και μία ποσοστιαία μονάδα, διότι φάνηκε ότι οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν πίσω, δεν υποκύπτουν και είναι σταθεροί στη γραμμή που έχουν χαράξει.

Προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολυκομματική κυβέρνηση, εθνικού σκοπού και όχι δικομματική. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν σε αυτή την κυβέρνηση, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι θέσεις που βάζουν για τα εθνικά και άλλα ζητήματα.

Ως προς το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι είναι "το πιο συστημικό κόμμα" και δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και το "Ποτάμι".

Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται σε εντατικούς ρυθμούς προεκλογικής προετοιμασίας για πρόωρες εθνικές εκλογές και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network