Κούλογλου για φοροπαραδείσους: Δεν μπορεί κάποια κράτη να κερδοσκοπούν σε βάρος άλλων

ΑΘΗΝΑ-Σε εκδήλωση του TVXS , με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας» στο Πολεμικό Μουσείο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-Σε εκδήλωση του TVXS , με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας» στο Πολεμικό Μουσείο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Για τα μέτρα της ΕΕ σχετικά με τους φορολογικούς παραδείσους μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου

Υπάρχουν θετικές εξελίξεις αλλά ακόμη χρειάζεται δουλειά καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ανήκει η ΝΔ ζήτησε να μπει πολύ νερό στο κρασί της ολομέλειας και δεν στήριξε ριζοσπαστικές προτάσεις.

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με τα μέτρα που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους φορολογικούς παραδείσους, με φόντο τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

ADVERTISING

Τόνισε ότι και το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, άλλαξε την αρχική του θέση και την τελευταία στιγμή υποστήριξε κάποιες από τις θέσεις του ΕΛΚ.

Σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων, λέγοντας ότι μπορεί να φτάσουμε και στο 2020.

Υπογράμμισε πως μόνο 11 χώρες είναι έτοιμες να υλοποιήσουν τις αποφάσεις, ενώ η Γερμανία γκρινιάζει ότι δαπάνησε 1 δισ ευρώ και ακόμη δεν είναι έτοιμη. Πρόσθεσε ότι ευθύνη έχουν και κάποιες τράπεζες, οι οποίες καθοδηγούν πελάτες τους για να φοροδιαφεύγουν ορίζοντας την έδρα των εταιριών τους σε συγκεκριμένους φορολογικούς παραδείσους.

Επισήμανε ότι κατονομάστηκαν οι φορολογικοί παράδεισοι όπως το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Μάλτα και για κάποια θέματα η Μεγάλη Βρετανία και η Κύπρος. «Δεν μπορεί κάποια κράτη να κερδοσκοπούν σε βάρος άλλων χωρών» είπε.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει στο παρελθόν είπε ότι τιμωρήθηκαν εκείνοι που έκαναν τις αποκαλύψεις και όχι οι φοροφυγάδες. Σημείωσε μάλιστα ότι μεγάλοι όμιλοι μπήκαν στα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να βάζουν την δική τους οικονομική ατζέντα. 

SHARE:

24Media Network