Ξυδάκης για ομιλία Δένδια: Χειροκρότησα γιατί η Δημοκρατία στάθηκε απέναντι στους υπόδικους για εγκληματική οργάνωση

Ξυδάκης για ομιλία Δένδια: Χειροκρότησα γιατί η Δημοκρατία στάθηκε απέναντι στους υπόδικους για εγκληματική οργάνωση
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Ο Νίκος Ξυδάκης χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως "βέλτιστη στην παρούσα συγκυρία" και προκάλεσε τον Κυριακό Μητσοτάκη να πει ότι θα την ακυρώσει αν εκλεγεί Πρωθυπουργός.

Τιμή στον Νίκο Δένδια για την στάση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Αυθορμήτως χειροκρότησα εγώ και όλοι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι εκείνη τη στιγμή η Δημοκρατία στάθηκε απέναντι στους αρνητές, στους εχθρούς της, στους υπόδικους για εγκληματική οργάνωση και σε όλο τον εσμό των μαχαιροβγαλτών, οι οποίοι προχθές Κυριακή πολιορκούσαν την Βουλή για να την καταλάβουν και να καταλύσουν τον κοινοβουλευτισμό” ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: Ελπίζω, λοιπόν, με αυτή τη δήλωση του Νίκου Δένδια να εκπροσωπείται και κάποιο άλλο μέρος των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης, εχέφρονες βουλευτές, οι οποίοι μπορούν να καταλάβουν ότι σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή, δεν κάνουμε μία παράσταση με οξύτατες, βαριές εκφράσεις: Εφιάλτες, προδοσίες, απειλές για το αστικό καθεστώς, για να φτιάξουμε ένα βιντεάκι για το τοπικό YouTube.

Θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2019 και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε τα επιχειρήματά μας, τα προγράμματα, τις φυσιογνωμίες. Όμως, ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής, δεν έχουμε δικαίωμα να το παραδώσουμε στο παρα-εθνικιστικό underground, στην Μπιτάκου και στον Ανθρακέα, σε αυτούς που με τις ντουντούκες παραγγέλνουν να γίνει ντου και να καταληφθεί η Βουλή. Όλοι είδαμε τι συνέβη την Κυριακή και είναι η τελευταία Κυριακή που έξω από την Βουλή θα είναι άνθρωποι με πατριωτικό αίσθημα, πλανεμένοι κατ’ εμέ, μη επαρκώς ενημερωμένοι, αλλά πατριώτες και νοικοκυραίοι. Δεν θα είναι ούτε καλόγριες ούτε νοικοκυραίοι με τα παιδιά τους. Θα είναι οι μαχαιροβγάλτες, οι υπόδικοι, οι HRD, η Απέλλα, από αυτούς που συνελήφθησαν και ήταν ντυμένοι σαν Batman, με όπλα και έτοιμοι να κάψουν τα πάντα”.

Παράλληλα, ο κ. Ξυδάκης αναρωτήθηκε “κούρσα πλειοδοτών κάνουν οι Καμμένος και Μιχαλολιάκος, κούρσα θα κάνει κι η ΝΔ;» εκτιμώντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η «βέλτιστη στην παρούσα συγκυρία».

Ο Ν. Ξυδάκης σχολίασε ότι πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης «παρακαλούν» να περάσει την Συμφωνία η κυβέρνηση ενώ δημοσίως αντιδρούν έντονα κάνοντας λόγο για «θηριώδη υποκρισία» και «τοξικό μάθημα που δίνουμε στον Ελληνικό λαό».

 Τέλος, προκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει ότι όταν εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα