Κουτσούμπας: Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον "νέο διπολισμό"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην πολιτική β πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην πολιτική β πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Επίθεση τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ από το Δημήτρη Κουτσούμπα, γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε σε "νέο δίπολο", ζήτησε απομόνωση της Χ.Α.

"Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους".

Αυτό ανέφερε μιλώντας την παρασκευή το βράδυ στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ενώ ζήτησε την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως ανέφερε.

Ο γγ του ΚΚΕ ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την πανάκριβη αλλά και υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία, καθώς και για αρπαγή της κατοικίας του φτωχού και στυγνή φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας, ενώ συγχρόνως απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ, λέγοντας:

"Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του εμπιστευτείτε την ψήφο σας στις ευρωεκλογές. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στην ΕΕ, που μεγαλώνει, παλεύοντας για αποδέσμευση, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει η χώρα μας".

Επίσης προέτρεψε να ενισχυθούν μαχητικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι "εδώ έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες, αρκεί να θέλουν να συμβάλουν στην μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, που θα αντιστρατεύεται τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους."

Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι "παρακολουθούμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας, ο παλιός δικομματισμός να γίνει διπολισμός με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς και με ό,τι επιπλέον δημιουργηθεί στις παρυφές τους, όπως η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου σχήματος της κεντροαριστεράς, τύπου “ιταλικής ελιάς”".

Επίσης αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας πως "το σύστημα πότε προετοιμάζει, δημιουργεί, νέα ακροδεξιά σχήματα, πότε κεντροδεξιά, πότε κεντροαριστερά και βάλε -πότε αξιοποιεί την αριστερίστικη τυχοδιωκτική φρασεολογία και πότε εμφανίζει τους ναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής" και "ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει, ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα", γι' αυτό "κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, παντού".

Αναφέρθηκε όμως και στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς), οπότε και επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο το ΚΚΕ είχε από την αρχή καταγγείλει "ως το μακρύ χέρι της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο εργατικό κίνημα των χωρών της ΕΕ, για τη χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων" και τόνισε:

"Αυτού του κόμματος υποψήφιος για την Κομισιόν θέλει να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό μοιράζει δεξιά κι αριστερά διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης και συμμόρφωσης στις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη για να γίνει αυτός το τσιράκι τους στην Ελλάδα".

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι λένε πως "δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε", γιατί το ΚΚΕ "θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη λαϊκή διακυβέρνηση, τότε που ο λαός, αποφασισμένος θα πάρει τις δικές του ευθύνες, θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την εξουσία του, θα σχεδιάσει την οικονομία του".

Αφού τόνισε ότι το ΚΚΕ, παλεύει για να γίνει πιο δυνατό, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρωτοστατεί στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός και κανένας φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας. Ζήτησε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι «για τη φτωχολογιά», να μειωθούν άμεσα όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, "να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση" και τόνισε ότι δεν πρέπει "να μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network