Κουτσούμπας: Υποδέχθηκε την Μ. Φύσσα σε εκδήλωση για τη δίκη της ΧΑ

Κουτσούμπας: Υποδέχθηκε την Μ. Φύσσα σε εκδήλωση για τη δίκη της ΧΑ

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση όταν ο Αγγελος Βρεττός πρόσφερε λουλούδια στη Μάγδα Φύσσσα, σε μια «μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δύναμη που τους έδωσε όλα αυτά τα χρόνια», όπως είπε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχθηκε στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, Αγγελος Βρεττός πρόσφερε λουλούδια στη Μάγδα Φύσσα, σε μια «μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δύναμη που τους έδωσε όλα αυτά τα χρόνια», όπως είπε, υπενθυμίζοντας ότι «πάντα συντρόφευε τους συνηγόρους με το χαμόγελο και τη δύναμή της, συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους».

«Να είσαι βέβαιη ότι ο Παύλος και όλα τα θύματα του φασισμού θα ζουν βαθιά μέσα στις καρδιές και τους αγώνες μας. Να είσαι πάντα καλά και δυνατή», είπε ο Α. Βρεττός στην Μ. Φύσσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βίντεο του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή

«Χρυσή Αυγή: Ποιοι τη «φούσκωσαν» και ποιοι την πολέμησαν» είναι ο τίτλος βίντεο που προβλήθηκε στην αποψινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» για την παρουσίαση της έκδοσης «Η Δίκη της Χρυσής Αυτής. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης». .

Το βίντεο αναφέρεται στο «Πως μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή, βγήκε από το περιθώριο στο προσκήνιο. Η στήριξη της από το ίδιο το σύστημα και τμήματα της αστικής τάξης. Οι πρώιμες σχέσεις με χουντικούς, αντικομμουνιστές, με άλλες φασιστικές ομάδες που δρούσαν βίαια, με βομβιστικές επιθέσεις, τραμπουκισμούς, επιθέσεις σε μετανάστες, γραφεία του ΚΚΕ, σχολές, σχολεία και διαδηλώσεις. Η «ευκαιρία» της οικονομικής κρίσης, το «λιβάνισμα» από τα ΜΜΕ και η βίαιη ναζιστική εγκληματική δράση, με καταδρομικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς και συνδικαλιστές. Οι δολοφονίες. Οι πολιτικές ευθύνες και ποιοι καλλιέργησαν την ανοχή απέναντι της. Η επιστράτευση της θεωρίας των «δύο άκρων». Τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πολύκροτης δίκης, για τον βαθιά συστημικό χαρακτήρα της. Η καταδίκη της από το δικαστήριο και η μεγάλη συμβολή της πάλης του λαού».

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα