Κύρκος: Αν το "Ποτάμι" δεν επιβάλει προγραμματικό διάλογο στο ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να αποχωρήσει

O πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Λεωνίδας Κύρκος
O πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Λεωνίδας Κύρκος EUROKINISSI

Την ανάγκη προγραμματικού διαλόγου στο ΚΙΝΑΛ ώστε να μην γίνει το Ποτάμι "γλάστρα" του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Την ανάγκη προγραμματικού διαλόγου για την διαμόρφωση συγκεκριμένων θέσεων μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, και των όρων για συμμετοχή του σε κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Τα ισοδύναμα του Σαββατοκύριακου", με τον Μπάμπη Παπαδάκη.

Όπως είπε ο κ. Κύρκος, το Κίνημα Αλλαγής, διαμορφώθηκε λάθος, από επιλογή αρχηγού και όχι από προγραμματική σύγκλιση, ενώ άφησε αιχμές και κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

ADVERTISING

"Όταν δεν προτείνουμε κάτι για την επόμενη ημέρα, καταλαβαίνω ότι η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει καμία ανάγκη από προγραμματικό λόγο αλλά από διαχείριση των συμβόλων: Είμαστε ΠΑΣΟΚ, διευρυνθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμαστε στον κόσμο που θέλει πάλι το ΠΑΣΟΚ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γενικές χαρακτήρισε τις θέσεις της Φώφης Γεννηματά ο ευρωβουλευτής, λέγοντας ότι δεν τον εκφράζουν

"Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ, να ανοίξει ένας διάλογος. Οι δωδεκα θέσεις της Γεννηματά, νιώθω ότι δεν με εκφράζουν, είναι γενικές".

"Προσπαθώ μήπως μπορέσει να οργανωθεί αυτός ο διάλογος. Σημασία έχει το Κίνημα Αλλαγής να έχει διαδικασίες και να ανοίξει τη συζήτηση ή να θέσει τους όρους για την κυβέρνηση. Πρακτικές προτάσεις, όχι γενικότητες, για να μπούμε στον διάλογο για την επόμενη μέρα", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι δεν το χρειάζεται.

"Αν πιστεύουν ότι θα πάρουν μεγάλο ποσοστό εκλογικά, με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και μόνο, δεν βλέπω το "Ποτάμι" σε μια τέτοια διαδικασία, να υπάρχουμε ως γλάστρα ώστε το ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο".

"Δεν βλέπω το "Ποτάμι" στα ψηφοδέλτια", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ελπίδα του να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλονται και από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη για να ανοίξει μια προγραμματική συζήτηση. "Αν δεν καρποφορήσουν, ελπίζω το "Ποτάμι" να νιώσει ασφυκτικά εκεί μέσα και να οδηγηθούμε σε μία διαφορετική πορεία", ειπε κάνοντας λόγο για τελευταία ευκαιρία.

"Αν το "Ποτάμι" αποτύχει να επιβάλει στο Κίνημα Αλλαγής την προγραμματική συζήτηση θα πρέπει να αποχωρήσει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network