Κυβέρνηση: Παραμένει προσβλητική η φρασεολογία για "ξεστοκάρισμα" της AstraZeneca

Η Αριστοτελία Πελώνη
Η Αριστοτελία Πελώνη EUROKINISSI

Σχετικά με τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, η κα. Πελώνη τόνισε πως η Επιτροπή Βιοηθικής αναμένεται να συνεδριάσει και να καταθέσει τις προτάσεις της τις επόμενες ημέρες.

Η φρασεολογία για “ξεστοκάρισμα” των εμβολίων της Astra Zeneca, που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη χθεσινή εισήγηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, παραμένει προσβλητική, τονίζει η κυβέρνηση, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να εμβολιάζονται.

Αυτό σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι είναι προσβλητική για τους επιστήμονες της εθνικής επιτροπής, των οποίων τις συστάσεις ακολουθεί η κυβέρνηση για όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν. Και υπενθύμισε τη μεγάλη, καλή επιδημιολογική, εικόνα, η οποία όπως τόνισε είναι κατάκτηση όλων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και που εξεφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως "αποτελεί ήδη κοινή διαπίστωση ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να βελτιώνεται. Ο δείκτης θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε στο 1,18% και ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων περιορίστηκε, για πρώτη φορά από τις αρχές του χρόνου, κάτω από τα 1.000 κρούσματα ανά ημέρα.

Σημαντική είναι και η μείωση των ασθενών και των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συμπολίτες μας που δεν εμβολιάστηκαν. Όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το 92% των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και το 98% όσων χάθηκαν λόγω κορονοϊού δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους".

Όπως είπε "γίνεται έτσι προφανές πως για την προστασία της ζωής μας, για να διατηρήσουμε την ύφεση αυτή, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε νέα έξαρση και για να πετύχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, είναι ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Έχουν γίνει ήδη περισσότεροι από 6.938.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση 4.274.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.831.000.

Από αύριο Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας ηλικίας 18 έως 24 ετών και με το βήμα αυτό σηματοδοτείται η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό".

Πελώνη για προνόμια εμβολιασμένων: Τις επόμενες ημέρες η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής

Σχετικά με τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, η κα. Πελώνη τόνισε πως η Επιτροπή Βιοηθικής αναμένεται να συνεδριάσει και να καταθέσει τις προτάσεις της τις επόμενες ημέρες.

"Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία", κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο Astrazeneca, Εμβόλιο κορονοϊού, Αριστοτελία Πελώνη
SHARE:

24Media Network