Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή: Σιωπηρή συνενοχή που μετρήθηκε σε 450.000 ψήφους

Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή: Σιωπηρή συνενοχή που μετρήθηκε σε 450.000 ψήφους
Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή: Υπάρχει σιωπηρή συνενοχή που μετρήθηκε σε 450.000 eurokinissi

Η βουλευτής του ΚΚΕ που είχε υπάρξει από τα πρώτα θύματα της Χρυσής Αυγής σε κοινή θέα, μιλάει για την συνενοχή των ψηφοφόρων αλλά και κάποιων βουλευτών, που δεν πήγαν καν στη δίκη να στηρίξουν

Η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, μίλησε για τα “8 χρόνια υπομονής” που προηγήθηκαν της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή. “Οκτώ χρόνια για εμένα και επτά για την μητέρα του Φύσσα” χωρίς βέβαια να συγκρίνουμε ένα χαστούκι με έναν φόνο, όπως διευκρίνισε.

Η Χρυσή Αυγή πριν μπει στην Βουλή είχε ήδη ιστορικό ξυλοδαρμών εναντίον ιδεολογικών αντιπάλων της. Η περίπτωση της Λιάνας Κανέλλη που χαστουκίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα εκπομπής από τον βουλευτή Κασιδιάρη ήταν ίσως η πρώτη φορά που τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε ο βίαιος και όχι απλά αντιδημοκρατικός χαρακτήρας του νεοεκλεγμένου τότε κόμματος.

Ωστόσο, εξήγησε πως όταν είχε η ίδια δεχτεί σωματική επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν στηρίχτηκε από τους συναδέλφους της, δηλαδή τους βουλευτές που τώρα ανακουφίζονται για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

“Πήγα στην δίκη μόνη μου με πέντε παιδιά της ΚΝΕ να φυλάνε απέξω”, είπε χαρακτηριστικά.

“Υπάρχει όμως μία αλήθεια, μία σιωπηρή ενοχή που μετρήθηκε σε 450.000 ψήφους”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε το ιστορικό των βίαιων και αντιθεσμικών πράξεων των Χρυσαυγιτών βουλευτών που σε λίγα χρόνια ό,τι και γίνει “θα είναι έξω [από την φυλακή]”. Έτσι, κατέληξε πως είναι προς τιμήν του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κοντονή, η παραίτηση του, εξαιτίας της διαφωνίας του με το κόμμα αναφορικά με τον Ποινικό Κώδικα που είχε φέρει στην Βουλή “αλλά είναι πολύ αργά”.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα