Lockdown α λα γαλλικά, με ανοιχτά μόνο τα σχολεία και χωρίς click away 

Lockdown α λα γαλλικά, με ανοιχτά μόνο τα σχολεία και χωρίς click away 
AP

Το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown εξετάζουν στην κυβέρνηση. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα και με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Μετά τη χθεσινή νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που έφτασαν ξανά σε τετραψήφιο νούμερο, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown α λα γαλλικά: Δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία και να σταματήσει και το click away και το click inside για ένα διάστημα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα και με τις εισηγήσεις των ειδικών, τους οποίους προβληματίζουν ιδιαίτερα οι μεταλλάξεις του ιού, ενώ εκφράζονται μάλιστα φόβοι για 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Η κυβέρνηση προφανώς και θα ήθελε να αποφύγει να “κλείσει” ξανά το “ακορντεόν” των μέτρων, ωστόσο όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ένα γενικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι αν χειροτερέψει η κατάσταση. Ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, κατά την οποία ενδέχεται να ληφθούν και νέες αποφάσεις μετά τον εντοπισμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη συμπρωτεύουσα.

Αλλά και στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται πλέον “στο κόκκινο”, ενδέχεται να ληφθούν νέα μέτρα. Και προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να ανοίξουν ενδεχομένως και τα λύκεια σε όλες τις περιοχές της χώρας (ήδη γονείς των κόκκινων περιοχών όπου τα λύκεια παραμένουν κλειστά θέτουν ζήτημα ίσης αντιμετώπισης των παιδιών τους με τους μαθητές περιοχών όπου τα λύκεια λειτουργούν), εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί καθολικό lockdown στο λιανεμπόριο. Κάτι φυσικά που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνοδευτεί από νέα μέτρα στήριξης.

Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τους επιχειρηματίες της εστίασης, που έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους και έχουν επιπλέον ενοχληθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Επιχειρηματίες της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη έστειλαν μάλιστα στον κ. Γεωργιάδη επιστολή διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι του προσφέρουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, αλλά και τα μυστικά… της συνταγής για πατσά.

Τίθεται δε το ερώτημα, εφόσον κλείσει πλήρως το λιανεμπόριο, εάν θα εφαρμοστεί και στην Αθήνα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα που ισχύει στις υπόλοιπες “κόκκινες” περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό δεν είχε ισχύσει για την περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός των πολιτών, που θα έσπευδαν να προλάβουν ψώνια και να επιστρέψουν σπίτι πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες στο Star δεν απέκλεισε ούτε και αυτό το ενδεχόμενο, εάν το εισηγηθούν οι ειδικοί, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα τα μετρα είναι στο τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για τα “πηγαδάκια” έξω από καφέ και εστιατόρια που λειτουργούν για take away.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα