Lockdown: Αλαλούμ με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Lockdown: Αλαλούμ με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00
Πολίτης με μάσκα περπατά στην πόλη κατά τη διάρκεια του lockdown Eurokinissi

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία στην Αττική μετά τις 18:00 το απόγευμα και επιμένει ότι θα ανοίξει τα σχολεία. Προς λουκέτο στο λιανεμπόριο.

Με σταθερά τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και την Αττική στο κόκκινο, ο χρόνος φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για νέα αυστηροποίηση του lockdown. Και δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε χθες στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής για να χτυπήσει καμπανάκι.

Παρόλο όμως που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, από το Μαξίμου εκπέμπουν εντελώς διαφορετικό μήνυμα: Για την Αττική δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9, όπως ισχύει σήμερα. Και αυτό προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός την ώρα επιστροφής από την εργασία, αφού ακόμη και τώρα “αυστηρό lockdown” δε σημαίνει για την κυβέρνηση κλείσιμο των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Λουκέτο φαίνεται πάντως πως θα βάλει για μία ακόμη φορά το λιανεμπόριο, καθώς όπως έχει γράψει το News 24/7, είναι πιθανό για ένα διάστημα να σταματήσει και το click away, τουλάχιστον σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, παρόλο που οι ειδικοί διχάζονται ως προς το εάν η εκπαίδευση πρέπει να κλείσει ξανά ή όχι, στο Μαξίμου φέρεται να έχουν λάβει την απόφαση, εκτός δραματικού απροόπτου, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Καθώς μάλιστα οι προσφυγές γονέων μαθητών της Γ Λυκείου στο ΣτΕ συνεχίζονται, έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα λύκεια σε όλη τη χώρα.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα, καθώς υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν Χρυσοχοϊδης- Χαρδαλιάς, καθώς η συμπρωτεύουσα βρίσκεται πάλι σε κρίσιμο σημείο, όπως φαίνεται και από την αύξηση κατά 50% του ιικού φορτίου στα λύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα