Μάχη για την αδιευκρίνιστη ψήφο και τους 42. Όλες οι πληροφορίες για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς

Μάχη για την αδιευκρίνιστη ψήφο και τους 42. Όλες οι πληροφορίες για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς

Από τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και τον Παντελή Καψή. Ποια ονόματα προβάλλονται ως επικρατέστερα για τη στήριξη του εγχειρήματος της Ελιάς

Στρατηγική για τη μάχη της αδιευκρίνιστης ψήφου χαράσσουν τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, προκειμένου να ενισχύσουν τα ποσοστά τους, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Του Γιάννη Πιτταρά

Το 21% των πολιτών – σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – που δεν επιλέγει κανένα κόμμα, αποτελεί νούμερο ένα στόχο για την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ, που βλέπουν την όποια δυναμική τους να έχει εξανεμιστεί και το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη – τρίτο κόμμα με 13% - να φαντάζει ως ο κύριος παίκτης που θα ξαναμοιράσει την τράπουλα και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Όταν προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε με δεικτικό τρόπο για την «εκπομπή που θέλει να γίνει κόμμα», αναφερόμενος στο Ποτάμι, προσπαθούσε απλώς να απαξιώσει πολιτικά το νέο σχήμα.

Ο ίδιος όμως τώρα, καλείται να βρει τα 42 πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και θα σταματήσουν τη ροή ή καλύτερα τη… διαρροή προς το Ποτάμι!

Στην τελική ευθεία για τις επιλογές που θα εκφράσουν την Ελιά τα ονόματα δίνουν και παίρνουν.

Ως σίγουρη επιλογή θεωρείται η υποψηφιότητα της νυν ευρωβουλευτού Συλβάνας Ράπτη, όχι όμως και αυτή της Φώφης Γεννηματά, που επιθυμεί να παραμείνει εντός των τειχών και να παρακολουθεί τις όποιες εσωκομματικές πολιτικές εξελίξεις δια ζώσης.

Επισήμως πάντως, μόνο ο τριαντάχρονος Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έχει διατυπώσει ανοιχτά την επιθυμία του να είναι στην ευρωλίστα, ενώ στη σχετική λίστα ακούγεται ξανά η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή, η στενή συνεργάτης του κ.Βενιζέλου, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Όσο για τα πρόσωπα από τις άλλες κινήσεις, κόμματα, οργανώσεις που στηρίζουν το εγχείρημα της Ελιάς;

Το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ευθύμη Καρδαρά, ενώ από τους “58” που στηρίζουν αλλά δεν μετέχουν, ο Νίκος Μπίστης θα ήθελε να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους.

Σοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφιοι έχουν ακόμα ο Παντελής Καψής και ο Γιώργος Παγουλάτος.

SHARE:

24Media Network