Μαξίμου για πρόταση μομφής: Κίνηση εντυπωσιασμού από Τσίπρα

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο Αλ.Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού με την πρόταση μομφής

Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει το Μαξίμου την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και την αποδίδει σε πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που ξεκίνησε το briefing αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε:

"Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.”

Ο κ.Οικονόμου τόνισε επίσης ότι: “Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.”

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: “Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.”

Αύριο ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής στη Βουλή

Δεδομένου ότι αύριο το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο κ.Τσίπρας, ο κ.Οικονόμου παρέπεμψε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση και τον πολιτικό αντίκτυπο της κακοκαιρίας Ελπίδα, στην τριήμερη διαδικασία.

Έτσι απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που πετάει πίσω στην κυβέρνηση το μπαλάκι των ευθυνών για το χάος στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Ενώ όσον αφορά στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, δήλωσε ότι παραμένει υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Πάντως πρόσθεσε: “Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα διαχείρισης που υπήρξε. Η προσπάθεια μας είναι διαρκώς να βελτιωνόμαστε”.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις από την Αττική Οδό, κάτι που όπως τόνισε ο κ.Οικονόμου, απαίτησε από πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ παρέπεμψε και στη διαδικασία έρευνας από την επιτροπή που συγκρότησε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αυτόματου μηχανισμού αποζημιώσεων από το ΔΕΔΔΗΕ όσων έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόταση μομφής, Γιάννης Οικονόμου, Αλέξης Τσίπρας, Κακοκαιρία Ελπίδα
SHARE:

24Media Network