Μαξίμου προς Βενιζέλο για Novartis: Τα παράπονα στον Ανδρουλάκη

Μαξίμου προς Βενιζέλο για Novartis: Τα παράπονα στον Ανδρουλάκη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME

Ο Γ. Οικονόμου απάντησε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτυρήθηκε γιατί ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μόνο στα στελέχη της ΝΔ στη Βουλή αναφορικά με την υπόθεση Novartis

Την προσπάθεια να “βάλει φυτιλιές” στον σημιτικό/εκσυγχρονιστικό χώρο συνεχίζει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με αφορμή τα παράπονα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή έθεσε τη διάσταση της σκευωρίας όσον αφορά στην υπόθεση Novartis μόνο για τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη δήλωση Βενιζέλου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing. “Ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξης που στοχοποιήθηκαν”, επισήμανε ο κ.Οικονόμου.

“Προφανώς το ίδιο ισχύει για όλους ανθρώπους που εμπλέχθηκαν στην υπόθεση από συγκεκριμένη μεθόδευση”, συνέχισε και πρόσθεσε με νόημα:

“Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Είναι ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη πως θα χειριστεί απέναντι στον κ.Τσίπρα το ζήτημα των στελεχών του δικού του κόμματος”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως όταν ο κ.Μητσοτάκης “αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του”.

Και ανέφερε ότι ο κ.Μητσοτάκης “απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά – μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε – να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της «σκευωρίας Novartis». Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.”

Ο πρωθυπουργός είχε ειδικότερα αναφερθεί χθες στην υπόθεση Novartis ως την “αθλιέστερη σκευωρία”, η οποία όπως είπε “κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης”, ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Και αναφέρθηκε δηλώνοντας ότι μιλά μόνο για λογαριασμό της παράταξης της ΝΔ, στους δύο πρώην πρωθυπουργούς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και το Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να τους ζητήσει συγνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκλεισε το μάτι και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή και μπορεί να υποδεχθεί στην πράξη κάθε προοδευτικό πολίτη. Ενώ πέταξε το μπαλάκι στο Νικο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας οτι θα περίμενε περισσότερα από το ΚΙΝΑΛ, προτάσεις και μέτρα.

“Δε θα μπορείτε να μείνετε για πολύ κύριοι του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας”, είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε μάλιστα το ΚΙΝΑΛ ότι επέλεξε να συνταχθεί με το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα καταγραφεί: “Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε στην πρόταση μομφής. Επιλέξατε να συνταχθείτε με το ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα