Με εντολή Κοντονή η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής για τον Μπαρμπαρούση

Με εντολή Κοντονή η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής για τον Μπαρμπαρούση
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής eurokinissi

Σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων χαρακτηρισμό θα κάνει ο εισαγγελέας είπε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Για τον κ. Σαμαρά δήλωσε ότι είναι ένας μόνιμος αποσταθεροποιητής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Δίκη χρυσής αυγής

Για τη δίκη της χρυσή αυγής σημείωσε ότι είναι κάτι που τον απασχολεί πάρα πολύ. “Ακόμη και για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου πρέπει να εξασφαλισθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη δίκη. Αυτό σημαίνει” συμπλήρωσε ο υπουργός “ότι πρέπει να υπάρχει όλη εκείνη η άνεση και ποιοτική και η χρονική να αναπτύξουν τις απόψεις. Είναι μια μεγάλη δίκη με πολλούς κατηγορούμενους και συνηγόρους υπεράσπισης. Γίνεται προσπάθεια και τον Σεπτέμβριο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η δίκη σε δυο αίθουσες που έχουμε βρει στον Κεράνη”.

Μόνιμος αποσταθεροποιητής ο Σαμαράς

Για τον κ. Σαμαρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είναι μόνιμος αποσταθεροποιητής καθώς φάσκει και αντιφάσκει

Το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας καλείται να ερευνήσει η Δικαιοσύνη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο την διερεύνηση της υπόθεση διευκρινίζοντας ότι το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης. Αντίθετα μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία όταν το κρίνουν οι εισαγγελικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα