Με νέα μέτρα και τις πολιτικές για τις “5 Ελλάδες” η ομιλία Μητσοτάκη στις προγραμματικές

Με νέα μέτρα και τις πολιτικές για τις “5 Ελλάδες” η ομιλία Μητσοτάκη στις προγραμματικές
The Prime Minister, Kyriakos Mitsotakis, addresses the Parliament at the discussion of the Finance Ministry's draft law, in Athens on February 22. 2023/ , , , 22 . 2023 Aris Oikonomou/ SOOC

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την πολιτική της νέας κυβέρνησης της ΝΔ την επόμενη τετραετία. Θα ανακοινώσει και μέτρα άμεσης εφαρμογής.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά σήμερα στις πέντε το απόγευμα η διαδικασία επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο κ.Μητσοτάκης θα προδιαγράψει τους πολιτικούς στόχους και τον προγραμματισμό όλης της τετραετίας, παρουσιάζοντας ουσιαστικά ένα οραματικό πλαίσιο για το πως βλέπει την Ελλάδα του 2027, με βάση τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα μεταφράσει αυτό το πλαίσιο σε πολιτικές με βάση και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις “Πέντε Ελλάδες”: Παραγωγική Ελλάδα, Κοινωνική Ελλάδα, Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα, Δίκαιη Ελλάδα, Ισχυρή Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα επίσης με κυβερνητικά στελέχη θα παρουσιάσει και μερικά μέτρα πιο άμεσης εφαρμογής, τα οποία θα τα ακούσουν οι πολίτες από τον ίδιο από το βήμα της Βουλής.

Το Μαξίμου θέλει όμως να κρατήσει το στοιχείο της έκπληξης και συνεπώς από το πρωθυπουργικό γραφείο τηρούν στάση σιωπής. Εκτιμάται πάντως ότι εκτός από μέτρα που έχουν ήδη προαναγγελθεί, όπως η επέκταση του Μarket Pass για όλο το 2023 και η κατάργηση της παρακράτησης 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται, ενδεχομένως να δοθεί και μία επιπλέον έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους, κάτι που στο παρελθόν δεν είχε αποκλείσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, με εισαγωγικό μισθό στα 840 ευρώ και με αύξηση των επιδομάτων για τους εργαζόμενους με παιδιά. Καθώς και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων το 2024.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ολοκληρωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, αφού θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και κλείσει τη διαδικασία ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα