Με ποιους υπουργούς “τα πήρε” ο Μητσοτάκης – Αλληλομαχαιρώματα στην κυβέρνηση για τις μάσκες και όχι μόνο

Με ποιους υπουργούς “τα πήρε” ο Μητσοτάκης – Αλληλομαχαιρώματα στην κυβέρνηση για τις μάσκες και όχι μόνο
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Τα “γκάζια” στο υπουργικό και η δεύτερη προειδοποίηση στο briefing για το μέλλον. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρωθυπουργό φαίνεται ήταν η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Μεγαλύτερη συναδελφικότητα και όχι μετακύλιση ευθυνών από τον ένα υπουργό στον άλλο, ζήτησε χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά το briefing δήλωσε πως το μήνυμα αυτό αφορούσε όλη την κυβέρνηση και προειδοποίησε πως η συζήτηση αυτή αφορά και το μέλλον.

Όμως προφανώς ο πρωθυπουργός δεν ξύπνησε χθες το πρωί και ξαφνικά αποφάσισε να “τραβήξει τα αυτιά” του υπουργικού συμβουλίου. Την ενόχληση Μητσοτάκη φέρεται ειδικότερα να προκάλεσε το αλαλούμ εδώ και ημέρες με τις μάσκες στα σχολεία, καθώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος “καρφώνουν” ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η σταγόνα δε που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρωθυπουργό φαίνεται ήταν η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη χθες το πρωί πως δεν είναι εκείνος αρμόδιος για τα σχολεία. Εξ ου και το καρφί Μητσοτάκη πως: “Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι “η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική” και είπε στους υπουργούς ότι: “Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε”. Σημείωσε εξάλλου πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσκολες προκλήσεις ότι είναι ένα συλλογικό όργανο και πως όλοι μαζί θα χρεωθούν και τις επιτυχίες, αλλά και τις όποιες αστοχίες.

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι όμως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε θέσει ζήτημα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, έσπευσε να μοιράσει στα ΜΜΕ της περιφέρειας του και σχετική ανακοίνωση, φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Ο οποίος σημειωτέον ότι με την επέκταση της δομής εφάρμοσε απλώς την πρόταση που είχε κάνει από το Φεβρουάριο ο δήμαρχος Λαμίας Ευθύμιος Καραϊσκος.

Ο δήμαρχος Λαμίας όμως μετά τις θλιβερές αντιδράσεις κατοίκων των Καμμένων Βούρλων στην προσωρινή φιλοξενία ανήλικων προσφύγων, αντιδράσεις οι οποίες υποκινήθηκαν από τοπικά ΜΜΕ, ζητά τώρα από το υπουργείο να μην προχωρήσει η επέκταση της δομής. Ο κ.Καραίσκος υπενθυμίζεται ότι είναι πρώην αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Αθηναίων Μπακογιάννη, όπως και ο νυν περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποιος επίσης επίσης τώρα δηλώνει κατά της δομής. Πάντως το σχετικό ΦΕΚ είχε δημοσιευθεί ήδη από το Μάιο χωρίς καμία αντίδραση από τοπικούς άρχοντες ή βουλευτές…

Ο κ. Σταϊκούρας πάντως βρίσκεται, όπως επιβεβαίωσε και η κ.Πελώνη, σε επαφή με τον κ.Μηταράκη και όπως δήλωσε “εφόσον υπάρξει εναλλακτική στο νομό Φθιώτιδας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τη συζητήσει”. Προφανώς βέβαια, η μπάλα βρίσκεται τώρα στα χέρια του υπουργού Οικονομικών και των τοπικών φορέων, ενώ ανήλικα παιδιά γίνονται μπαλάκι λόγω ρατσισμού ορισμένων κατοίκων.

Είναι λοιπόν εύλογο ότι όλες αυτές οι παραφωνίες δεν ικανοποιούν τον κ.Μητσοτάκη, εξ ου και διέρρευσαν οι αυστηρές συστάσεις του στους υπουργούς, με τη δεύτερη προειδοποίηση σήμερα ότι αντίστοιχα κρούσματα στο μέλλον προφανώς και θα επιφέρουν συνέπειες στην πράξη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα