ΜέΡΑ25 για Φύσσα: Σήμερα, μία οδυνηρή επέτειος και μια σπουδαία μέρα για το αντιφασιστικό κίνημα

ΜέΡΑ25 για Φύσσα: Σήμερα, μία οδυνηρή επέτειος και μια σπουδαία μέρα για το αντιφασιστικό κίνημα
Σττιγμιότυπο από τη συναυλία για τον Παύλο Φύσσα Eurokinissi

"Να βροντοφωνάξουμε ότι οι δολοφόνοι του Παύλου πρέπει να καταδικαστούν οριστικά και αμετάκλητα". Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επέτειο δολοφονίας του Φύσσα.

Με αφορμή την συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η 18η Σεπτεμβρίου είναι πλέον, «πέρα από οδυνηρή επέτειος και μια σπουδαία μέρα για το αντιφασιστικό κίνημα σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και έναν κόσμο όπου η ακροδεξιά, οι νεοναζιστικές οργανώσεις και ο φασισμός προσπαθούν να επιβάλλουν τα ειδεχθή και εγκληματικά προ-τάγματα τους στις κοινωνίες μας».

Είκοσι ημέρες πριν την έκδοση της τελικής απόφασης του δικαστηρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι σημαντικό να στείλουμε με την παρουσία μας ένα μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τσακίσματος του φασισμού σε κάθε γειτονιά.

Το ΜέΡΑ25 κάνει γνωστό, ότι θα συμμετάσχει και φέτος στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, «ενώνοντας τη φωνή του με χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που θα βροντοφωνάξουν ότι ο Παύλος ζει, μέσα από τους αγώνες μας, ότι οι ναζί δεν είναι αθώοι, ότι η θέση τους είναι μακριά από την κοινωνία των ανθρώπων, στη φυλακή και τη λήθη». Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει επίσης:

«Να βροντοφωνάξουμε ότι οι δολοφόνοι του Παύλου, του Σαχζάντ, οι δράστες των δολοφονικών επιθέσεων στους Αιγύπτιους ψαράδες και το ΠΑΜΕ, των ρατσιστικών πογκρόμ και των θρασύδειλων επιθέσεων σε κοινωνικά ευάλωτους, πρέπει να καταδικαστούν οριστικά και αμετάκλητα, τόσο στο Δικαστήριο, όσο και στην συλλογική συνείδηση και την Ιστορία, από τον τελευταίο πυρηνάρχη μέχρι τον πρώτο φιρερίσκο μαζί με τα αποκρουστικά και εγκληματικά τάγματα εφόδου τους».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα