ΜέΡΑ25: Πολιτική επιλογή του προέδρου της Βουλής η απαγόρευση στον Πολάκη

ΜέΡΑ25: Πολιτική επιλογή του προέδρου της Βουλής η απαγόρευση στον Πολάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Πολιτική και όχι θεσμική επιλογή χαρακτηρίζει την διακοπή της ομιλίας Πολάκη στη Βουλή το ΜέΡΑ 25 και κάνει λόγο για  "διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής των Ελλήνων, με την "βούλα" του προέδρου της".

Tην αφαίρεση λόγου στoν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλο Πολάκη από τον πρόεδρο της Βουλής σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι «αν κάθε φορά που βουλευτής ή υπουργός μιλούσε εκτός θέματος, έκλειναν τα μικρόφωνα, και εν τέλει τη Βουλή, η Βουλή θα ήταν μονίμως κλειστή».

«Οι υπουργοί μιλούν εκτός θέματος όποτε θέλουν. Και το χειρότερο; Συστηματικά καταθέτουν εκτός θέματος εκτρωματικές τροπολογίες τις οποίες περνούν πριν προλάβει το Κοινοβούλιο να τις συζητήσει, εξευτελίζοντας τον κοινοβουλευτισμό με την πλήρη ανοχή του προέδρου της Βουλής», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει πως «οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν την, επί της ουσίας, κατάργηση της Βουλής με την πρακτική πολυνομοσχέδιων που περνούν στα γρήγορα (fast track) έτσι ώστε κανείς βουλευτής να μην μπορεί να είναι… εντός θέματος».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Υπό το πρίσμα αυτής της εσκεμμένης απαξίωσης της Βουλής (την οποία το ΜέΡΑ25 έχει στηλιτεύσει εμπεριστατωμένα), το χτεσινό περιστατικό στη Βουλή οδηγεί σε δύο συμπεράσματα»:

«Η επιλεκτική απαγόρευση στον κ. Πολάκη να μιλά εκτός θέματος (όταν πωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και λοιποί βουλευτές σπάνια μιλούν εντός θέματος), αποτελεί πολιτική επιλογή του προέδρου της Βουλής που μόνο ως θεσμική δεν μπορεί να κριθεί» και «η ουσία του περιστατικού είναι η ουσιαστική υποβάθμιση του εγκλήματος της Novartis σε “γραφικότητα”».

«Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής των Ελλήνων (με την “βούλα” του προέδρου της) και την συγκεκριμένη προσπάθεια της ολιγαρχίας να εμφανίζεται ως “γραφικός” όποιος πολίτης εξακολουθεί να προβληματίζεται για το γεγονός ότι το έγκλημα της Novartis πάει, όπως πιο παλιά εκείνο της Siemens, στο αρχείο της κλεπτοκρατίας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα