Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή

Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή
vouliwatch.gr

Ποια καίρια ζητήματα έθιξαν τα κόμματα αυτή την εβδομάδα; Τι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;

Το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν τα κόμματα μέσα από την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου άπτονται ζητημάτων δικαιοσύνης, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας αλλά και οικονομικά θέματα. Αυτή την εβδομάδα η συμμετοχή από τα κόμματα ήταν υψηλής έντασης, καθώς άσκησαν στο σύνολο τους 205 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Ειδικότερα, πρώτο έρχεται o ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ με 72, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 45, το ΚΚΕ με 31, το ΚΙΝΑΛ με 28, το ΜέΡΑ25 με 16, η Ελληνική Λύση με 11 και τέλος οι Ανεξάρτητοι με 2 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αντίστοιχα.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 115 Αναφορές, 62 Ερωτήσεις, 23 Επίκαιρες Ερωτήσεις, 3 Α.Κ.Ε. και τέλος 2 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε..

Δευτέρα 06.03.2023

ΜέΡΑ25: Γυναίκες θύματα της βιομηχανίας αναίτιων καισαρικών

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων-Ηλίας Αρσένης, απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, για το ζήτημα των καισαρικών τομών στην Ελλάδα που είναι σε αυξημένα επίπεδα. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα περίπου 6 στις 10 γεννήσεις είναι κατόπιν καισαρικής, την ίδια στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το 25% και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει σύσταση για μη υπέρβαση του 10-15%. Η ίδρυση Κέντρων Φυσικού Τοκετού (ΚΦΤ) είναι σημαντικό βήμα, καθώς όμως για την υλοποίησή τους απαιτείται ΚΥΑ, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Με βάση έρευνες, σημαντικός παράγοντας της αύξησης των καισαρικών τομών είναι η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και καθώς δεν υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο ο νόμος για την ίδρυση των ΚΦΤ, ίσως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με βάση τα παραπάνω, ο Υπουργός ερωτάται, μεταξύ άλλων, για τις ενέργειες για σχεδιασμό μείωσης καισαρικών με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ και ακαδημαϊκών ερευνών και εάν θα εκδοθεί σύντομα η ΚΥΑ για τα ΚΦΤ.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Κίνημα Αλλαγής: Σκοπεύει το Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να δρομολογήσει τις δέουσες ενέργειες για την ταχεία ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα;

Η βουλεύτρια του Κινήματος Αλλαγής, Αντωνία Αντωνίου, θέτει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με την καθυστέρηση ενημέρωσης για το πάγιο αίτημα της ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί η άδικη μισθολογική και ασφαλιστική αντιμετώπισή τους σε σχέση με το μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό. Στις αρχές του έτους συγκροτήθηκε επιτροπή για την εξέταση ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ως Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων και με προθεσμία για ολοκλήρωση εντός ενός μήνα από την έκδοση της διαταγής. Με δεδομένο ότι έχουν περάσει δύο μήνες και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, ο Υπουργός ερωτάται, εάν κατατέθηκε η εμπεριστατωμένη έκθεση της Επιτροπής και εάν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε ενέργειες για την ένταξή τους.

Δείτε την ερώτηση εδώ

ΚΚΕ: Εγκληματική η έλλειψη Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Γαρυφαλλιά Κανέλη, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, για τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό στα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης. Με βάση τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέτει περί τις 2.000 κλίνες αποκατάστασης, ενώ έχει περίπου 200 στα πλαίσια του δημοσίου, οι οποίες βρίσκονται κατά βάση στην Αττική. Με πρόσχημα την πανδημία, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης μείωσε τις ενεργές κλίνες από 130 σε 60. Το κενό που δημιουργεί ο δημόσιος τομέας έρχεται να καλύψει ο ιδιωτικός με 2.500 κλίνες και τους ασφαλισμένους να καλούνται να πληρώσουν, πέραν της αποζημίωσης, 2.000-3.000€. Κατόπιν των προαναφερθέντων, ο Υπουργός ερωτάται, τα μέτρα που θα λάβει ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση της δημόσιας αποκατάστασης και την ίδρυση νέων κέντρων.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Τρίτη 07.03.2023

ΜέΡΑ25: Υποχρέωση προστασίας του κύρους της Δικαιοσύνης.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, απευθύνει ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με την διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης, κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης μελών του Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), όπου κάνουν λόγο για ανάρμοστες πρακτικές της Προέδρου και ζητούν την παραίτησή της. Ειδικότερα, αναφέρονται οι σχέσεις της Προέδρου της ΕΔΕ με δικαστικό επιμελητή, ο οποίος έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις ότι μαζί με την Πρόεδρο αποτελούν ομάδα και την ευχαρίστησε για τη βοήθεια που του προσέφερε σε συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και ότι ο δικαστικός επιμελητής ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση που αφορούσε αποκλειστικά μέλη της Ένωσης. Με δεδομένο, ότι οι πρακτικές αυτές συνοδεύονται και από δημόσιες παρεμβάσεις, όπως την πρόσφατη δήλωση της Προέδρου στην ΕΡΤ όπου ανέφερε, ότι ανάρτηση συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου στα social media συνιστά συνταγματική εκτροπή, ο Υπουργός ερωτάται εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προστατέψει το κύρος της Δικαιοσύνης ή θα αρκεστεί απλά σε δήλωση περί ανεξαρτησίας της.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Νέα Δημοκρατία: Δημιουργία Δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Τσιγκρής, απευθύνει ερώτηση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την ανάγκη δημιουργίας δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας. Ο βουλευτής αιτιολογεί την αναγκαιότητα αυτή, καθώς όπως αναφέρει, ο μοναδικός Σταθμός της Πάτρας σε συνεργασία με ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκι, καλείται να καλύψει ανάγκες έκτασης που ξεπερνούν τα 800.000 στρέμματα. Επιπροσθέτως, το έργο του δυσχεραίνεται λόγω υποστελέχωσης, με την μείωση των εποχικών υπαλλήλων αλλά και λόγω της παλαιότητας των οχημάτων, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται συχνά εκτός λειτουργίας. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός ερωτάται στις ενέργειες τις οποίες θα προχωρήσει για την δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού και αν αυτός θα είναι έτοιμος ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Τετάρτη 08.03.2023

Ελληνική Λύση: Επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Ο βουλευτής της Ελληνική Λύσης, Αντώνιος Μυλωνάκης, θέτει ερώτηση στους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας, όπου και στις δύο περιπτώσεις είναι ο Γεώργιος Γεραπετρίτης, αναφορικά με το ζήτημα της επικινδυνότητας των αεροδρομίων της χώρας με βάση όσα ανακοινώνουν η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚ) και ο Πανελλήνιος Συλλόγος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Γίνεται αναφορά στην παρωχημένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και την υποστελέχωσή τους. Τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της Υ.Π.Α εργάζονται χωρίς ραντάρ και χωρίς ρεπό και βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή. Παράλληλα η ΕΕΕΚ, αναφέρει ότι οι αεροελεγκτές επωμίζονται τα μεγαλύτερα βάρη στη ρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας καθώς εκείνοι εποπτεύουν κάθε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια σε επίπεδο προσέγγισης αλλά και συνολικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας μέσω του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας και ενώ χρειάζεται να εργάζονται 280 ελεγκτές έχει λιγότερο από 160. Με δεδομένων ότι η Ένωση είχε προειδοποιήσει και τον προηγούμενο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από το γεγονός ότι λόγω της τουριστικής περιόδου θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα, ο Υπουργός καλείται να απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε ποιά αεροδρόμια δεν υπάρχουν ραντάρ, τον λόγο για τον οποίο δεν έχει προσληφθεί προσωπικό ενώ έχει επιτύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για το ποιός θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης δυστυχήματος.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Κίνημα Αλλαγής: Θα υπάρξει συνεργασία και εμπλοκή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα προμήθειας των αεροσκαφών F_35;

Δύο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με την προμήθεια αεροσκαφών F-35Α και την εκχώρηση μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι στο πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών F-35Α, συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 χώρες, με την συμμετοχή αυτή να έχει τη μορφή βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων και οι χώρες που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο, λαμβάνουν, άμεσα ή έμμεσα, υποκατασκευαστικό έργο για την εγχώρια αμυντική τους βιομηχανία. Αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί πολλαπλά οφέλη σε ένα κράτος, καθώς συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, όσο και στην βελτίωση τεχνογνωσίας σε ζητήματα αμυντικής βιομηχανικής επάρκειας. Καθώς, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία ισχυρή και ανταγωνιστική αμυντική βιομηχανία και με δεδομένο ότι οι όροι της συμφωνίας, όπως προκύπτουν λίγο πριν την οριστικοποίησή της, δεν διέπονται από σαφήνεια ως προς το βαθμό εμπλοκής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ο Υπουργός ερωτάται, μεταξύ άλλων, εάν είναι επιλογή της Κυβέρνησης να υπάρξει ενεργός εμπλοκή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, εάν έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα προμήθειας των αεροσκαφών F35-A και εάν είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Πέμπτη 09.03.2023

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης_ Ελάχιστα κονδύλια του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σαράντα δύο από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτουν ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την έλλειψη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και από τον Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022, όπως φαίνεται από τις αιτήσεις και τους προϋπολογισμούς. Ειδικότερα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι με βάση τον Αναπτυξιακό Νόμο δεν θα ενταχθεί ούτε ποσοστό της τάξης του 20%, ενώ σε ορισμένες περιφέρειες το ποσοστό θα είναι κάτω από 10%, σε αντίθεση με αντίστοιχο νόμο της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπου κατόπιν διαπραγματεύσεων κατέστη εφικτό να ενταχθούν όλα τα σχέδια που πληρούσαν τους όρους νομιμότητας. Ακόμα, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν υποβληθεί 291 επενδυτικά σχέδια, εκ των οποίων έχουν συναφθεί 68 δανειακές συμβάσεις με τον προϋπολογισμό να διαμορφώνεται σε 3,22 δισ. Ευρώ, κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε 50.000.000€ ανά επενδυτικό σχέδιο και με σημαντικό μέρος αυτού να αφορά αγορές αυτοκινήτων. Επιπροσθέτως, από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προκύπτει η υποχρέωση για πρόσληψη προσωπικού, ενώ ο έλεγχος από την πλευρά του κράτους είναι ανύπαρκτος, καθώς έχει εκχωρήσει σε τράπεζες και ιδιώτες το σύνολο των ελεγκτικών ρόλων. Με βάση τα παραπάνω, ο Υπουργός ερωτάται, εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο όλα τα επενδυτικά σχέδια που πληρούν τα κριτήρια νομιμότητας και τον λόγο για τον οποίο η Κυβέρνηση κατευθύνει όλους τους πόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και προϋπολογίζει ελάχιστα κονδύλια στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Κίνημα Αλλαγής: Υποστελεχωμένος ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

Η βουλεύτρια του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, θέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, αναφορικά με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) και την υποστελέχωσή του όπου δυσχεραίνει το έργο του. Πρόκειται για έναν οργανισμό με αυτοτέλεια, όπου με τον νόμο 4819/2021 ενισχύθηκαν οι αρμόδιότητές του και διευρύνθηκε ο εποπτικός του ρόλος πέραν των υφιστάμενων Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) και σε νέα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης και Υπόχρεους Παραγωγούς, που αφορούν νέα ρεύματα ανακύκλωσης. Ωστόσο, για την εύρυθμη λειτουργία όσων αναφέρθηκαν απαιτείται αξιολόγηση και έγκριση και ο Οργανισμός έχει σοβαρή έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό για την αποτελεσματικό διαχείρισή τους. Με δεδομένο, ότι η διαχείριση των αποβλήτων και η ανακύκλωση είναι εκτός των άλλων και δείγμα πολιτισμού και της υποχρέωσης της Ελλάδας να εφαρμόσει εναλλακτικές μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός ερωτάται, εάν είναι στις προθέσεις του να στελεχώσει τον Οργανισμό και εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έγκρισης των φακέλων που έχουν υποβληθεί.

Δείτε την ερώτηση εδώ 

Παρασκευή 10.02.2023

Ανεξάρτητοι: Τραγική η κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας λόγω σοβαρότατων ελλείψεων.

Η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Κωνσταντίνα Αδάμου, θέτει ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, για την μεγάλη έλλειψη κλινών σε παιδιατρικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας. Η βουλεύτρια επισημαίνει το γεγονός ότι θα περίμενε μετά από τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, η Κυβέρνηση να προωθεί την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά αντιθέτως φαίνεται η υποβάθμισή της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι παιδιατρικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχουν μόλις δέκα κλίνες ΜΕΘ παίδων με τις δύο να αφορούν αποκλειστικά περιστατικά covid. Επίσης, αναφορικά με τον τομέα της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, λειτουργούν για το σύνολο του πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδας μόνο 18 κλίνες. Στα παραπάνω προστίθενται και οι ελλείψεις σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και οι ελλείψεις σε σε κρίσιμες ειδικότητες. Τέλος, αναφέρεται στην ακύρωση του διαγωνισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή των τριών νέων Νοσοκομείων, λόγω ασύμφορου κόστους. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός ερωτάται, μεταξύ άλλων, για τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για για την υποστήριξη των παιδιατρικών κλινικών, εάν υπάρχει σχεδιασμός δημιουργίας επιπλέον κλινών ΜΕΘ παίδων και Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και εάν είναι διατεθειμένο το Υπουργείο να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις.

Δείτε την ερώτηση εδώ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου νομικού πλαισίου προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να αναπτυχθεί με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο.

Τριάντα τρεις από του βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, απευθύνουν ερώτηση στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και Κυριάκο Πιερρακάκη, αντίστοιχα, για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλούς τομείς. Τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, όπως είναι η δυνατότητα αύξησης της απόδοσης, η αξιοπιστία και η μείωση του κόστους παραγωγής δεν πρέπει να οδηγήσουν σε καταστρατήγηση δικαιωμάτων. Ειδικότερα, υπάρχει ο φόβος ότι με την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και να προκληθούν προβλήματα στην ιδιωτικότητα και ασφάλεια προσωπικό δεδομένων. Για τους προαναφερθέντες λόγους, οι βουλευτές, κρίνουν απαραίτητη την ανάπτυξη νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων αλλά και την απασχόληση, μέσω της αναδιαμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος. Ακόμα, κρίνεται απαραίτητο, η συνεχής μελέτη και αξιολόγηση των επιπτώσεών της, ώστε να εγγυάται ασφάλεια και διαφάνεια. Οι Υπουργοί ερωτώνται, εάν υπάρχει πρόθεση για την δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη, με ποιόν τρόπο θα υπάρξει προστασία της ιδιωτικότητας των πολιτών και εάν υπάρχει πρόθεση ανάπτυξης εργαλείων για τον έλεγχο της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε την ερώτηση εδώ

 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα