Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε την εξόντωση της μεσαίας τάξης

Ο Νότης Μηταράκης
Ο Νότης Μηταράκης EUROKINISSI

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ αναφέρθηκε στη γαλάζια πρόταση για το ασφαλιστικό μιλώντας στο συνέδριο. Χαρακτήρισε ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ διαλύει τη δημόσια ασφάλιση. "Εθνικόςστόχος πρέπει να είναι η στήριξη της νησιωτικότητας", τόνισε.

"Όπως το 2012 κληθήκαμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εντός Ευρώ, έτσι και το 2019 θα κληθούμε να επανορθώσουμε τη ζημιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ", εκτίμησε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης στην ομιλία του στο 12ο γαλάζιο συνέδριο.

"Δυστυχώς ο λαϊκισμός επικράτησε το 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να ξεπεράσει την κρίση. Και όταν η Ευρωζώνη, το 2017 πανηγύριζε για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της δεκαετίας, εμείς ζούσαμε τον «μύθο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι:Γαλλία, Ιταλία, Brexit, Μεταναστευτικό. Όλα μας επηρεάζουν. Μόνο μια δυνατή κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις", εκτίμησε.

ADVERTISING

Ο κ.Μηταρακης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή. Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε σαθρές βάσεις: την υπερφορολόγηση, τα υπερπλεονάσματα, τα επιδόματα. "Μας γυρίζουν πίσω στην αρχή της κρίσης, επαναφέροντας τα βασικά διαρθρωτικά προβλήματα: ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών και απουσία επενδύσεων ιδιωτικών και δημόσιων", είπε.

"Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φτιάχνουν έναν καινούργιο μύθο: ότι κυβερνάνε μόνο 100 μέρες. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι μόλις παρέλαβαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι τώρα παραδίδουν", σχολίασε.

Ο κ.Μηταρακης υπενθύμισε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε: Προσωπική διαφορά για τους παλιούς συνταξιούχους. Πετσόκομμα συντάξεων των νέων συνταξιούχων. Εξαΰλωση των συντάξεων χηρείας. Εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών με εισφορές, αφού τους χλεύασαν ως «κίνημα της γραβάτας». Ασφαλιστικές κρατήσεις στο 40% για τους μισθωτούς και το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερφορολόγησης. "Παρόλο που κομπάζουν ότι κάποια από αυτά δεν θα εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι σχεδίασαν και ψήφισαν την εξόντωση των Ελλήνων, κυρίως της μεσαίας τάξης", πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε ψέματα τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ θα διαλύσει τη δημόσια ασφάλιση και θα τη δώσει βορά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

"Δεν θα πάμε μπροστά, με παλιές, φθαρμένες συνταγές. Χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό που θα απαντά στην πιο επικίνδυνη πρόκληση: το δημογραφικό. Φτιάχνουμε πραγματικό δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Αποκαθιστούμε την ανταποδοτικότητα στη σχέση εισφορών/παροχών για την κύρια σύνταξη", υποστήριξε ο κ.Μηταρακης. Για την επαγγελματική σύνταξη, το δεύτερο πυλώνα, έθεσε τα ερωτήματα: "Θα θέλαμε να επιλέγουμε τον πάροχο της σύνταξής μας; Θα θέλαμε να επιλέγουμε την ηλικία συνταξιοδότησής; Θα θέλαμε να ξέρουμε ότι προστατεύονται οι επικουρικές των σημερινών συνταξιούχων; Θα προτιμούσαμε καλές αποδόσεις για τις αποταμιεύσεις μας; Θα θέλαμε διαβεβαίωση ότι το κράτος ελέγχει και εποπτεύει το σύστημα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μας;". Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ εκτίμησε ότι η απάντηση σε αυτά είναι θετική και τόνισε οτι αυτές τις προκλήσεις απαντά η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

"Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα", εκτίμησε επίσης ο βουλευτής Χίου υπενθυμίζοντας ότι βασική πηγή πλούτου ήταν πάντα η ναυτιλία και η νησιωτικότητα της χώρας, καθώς και ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει: «Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ με προίκα τη ναυτιλία της».

"Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας, να προσελκύσουμε πλοία στο ελληνικό νηολόγιο, να εκπαιδεύσουμε νέα και ικανά στελέχη για τη στεριά και τη θάλασσα", είπε και πρόσθεσε:

"Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η στήριξη της νησιωτικότητας. Να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο πληθυσμός σε κάθε νησί. Μέσω φορολογικών κινήτρων, υποδομών, θέσεων εργασίας, υπηρεσιών υγείας και παιδείας, νέων τεχνολογιών", καταλήγοντας: "Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το μέλλον της χώρας. Είναι καθήκον μας να μπούμε στις μάχες ενωμένοι και να τις κερδίσουμε. Είναι καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνέδριο ΝΔ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης με Πατούλη: "Να βαφτεί μπλε η Αττική"

Επιχείρηση "κοινωνικό προφίλ, συστράτευση και άνοιγμα" από Μητσοτάκη

Συνέδριο ΝΔ: Η μάχη της νέας Πολιτικής Επιτροπής

SHARE:

24Media Network