Μητσοτάκης από Τέμπη: “Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας”

Μητσοτάκης από Τέμπη: “Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας”
Στο σημείο του δυστυχήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

“Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα από όλα με τους συγγενείς των θυμάτων και η υποχρέωση μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Από εκεί και πέρα ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο”.

Η πλήρης δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε στο σημείο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποιος νωρίτερα ράγισε μιλώντας για την τραγωδία και τόνισε ότι δεν θα μείνει τίποτε κάτω απο το χαλί, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς η Τροχαία Λάρισας προχωρά με τις έρευνες για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Προτεραιότητα τώρα είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός των επιβατών και η περίθαλψη των τραυματιών δήλωσε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι: “Θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές – έχει ήδη ξεκινήσει -προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δυο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση.”

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου όλο το βράδυ και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις γυρω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ οι υπουργοί βρισκόταν στην Πολιτική Προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες αργά τη νύχτα ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη και ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ προεκλογικές- κομματικές εκδηλώσεις ανέστειλαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έχουν μεταφερθεί οι σωροί και οι σοβαρά τραυματίες, μετέβη εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ παρέχεται ψυχολγική υποστήριξη σε συγγενείς θυμάτων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα