Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δεν θα συρθώ σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές

Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δεν θα συρθώ σε εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές

Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι το δημοσίευμα της Documento δεν βασίζεται σε στοιχεία και κυρίως ότι δεν προκύπτει καμία σύνδεση με τον ίδιο. Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής. Αιχμές για επιχειρηματικά συμφέροντα

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση των υποκλοπών απέρριψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Ant1.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ειδικότερα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023 και δήλωσε: “Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν.

Τόνισε άλλωστε ότι: “Η χώρα έχει Σύνταγμα, η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Εάν κάποιος αυτό το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να πάει στην Βουλή και να ζητήσει από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σίγουρα σε εκλογές.”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι:Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με διαρκείς επιθέσεις λάσπης. Γιατί; Γιατί έχω αναλάβει μία προσπάθεια να σύρω τη χώρα προς μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Προφανώς αυτή η προσπάθεια έχει ενοχλήσει πολλούς και γι’ αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν με κάθε τρόπο και με κάθε σκοπό.”

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι το δημοσίευμα της Documento για τη λίστα υποκλοπών δεν βασίζεται σε στοιχεία και κυρίως ότι δεν προκύπτει καμία σύνδεση με τον ίδιο.

Αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να πάμε στη Βουλή και να αναμετρηθούμε, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Εάν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας τον προκαλώ, σήμερα μάλιστα, να έρθει στη Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, και για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων, και ταυτόχρονα να μπορέσει και η Βουλή να τοποθετηθεί εάν εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι σε αυτή την περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάρει εκκωφαντική απάντηση. “Διότι ένας παραπάνω σκοπός αυτής της άθλιας προσπάθειας συκοφάντησης είναι ακριβώς να διασπείρει διχασμό μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Να μην αισθάνεται κάποιος σίγουρος για τις επικοινωνίες του, να φαντάζεται, να βλέπει όλων των ειδών τα φαντάσματα”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Ξέρετε, μιλώ με τους υπουργούς μου καθημερινά. Είμαι ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει ενεργή ανάμειξη στα της διακυβέρνησης. Μιλώ από το «τριψήφιο», εμπιστεύομαι τους υπουργούς μου, αν είναι κάποιος υπουργός που δεν εμπιστεύομαι, τον απομακρύνω από τη θέση του. Είναι δυνατόν -θέλω να καταλάβετε την οργή μου- να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι κλείνω το τηλέφωνο όταν μιλάω με τον Υπουργό και ταυτόχρονα μπαίνω σε ένα υπολογιστή και εγώ παρακολουθώ με κάποιο τρόπο τις συνομιλίες των υπουργών μου, των συζύγων τους. Και να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη;”

Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, ενώ υποστήριξε ότι “είναι ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι ότι παρακολουθώ υπουργούς.”

“Πίσω από το Βαξεβάνη ο Τσίπρας και οι Ρώσοι”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε εξάλλου ότι: “Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη, κρύβεται ο κ. Τσίπρας. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν.”

Ανέφερε επίσης με νόημα ότι: “Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα.”

“Δεν δέχομαι πιέσεις και εκβιασμούς από επιχειρηματικά συμφέροντα”

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μάλιστα αυστηρή γλώσσα απευθυνόμενος σε επιχειρηματικά συμφέροντα, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. “Η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενο εκβιασμού”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για απόπειρα εκβιασμού της κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου περί παρακράτους, είπε: “Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;”

Δήλωσε μάλιστα ότι περιμένει το συγκεκριμένο σχόλιο να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος και πρόσθεσε:

“ Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.”

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε: “Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά.”

Προφανώς και ήταν προβληματική η επιλογή Πάτση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Όσον αφορά στο πρόσφατο σκάνδαλο με το διαγραφέντα βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε: “Προφανώς και η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική. Στον βαθμό αυτό, αναλαμβάνω την ευθύνη η οποία μου αναλογεί. Όταν επιλέγουμε εκατοντάδες υποψηφίους στα ψηφοδέλτια μας μπορεί να υπάρξουν και αστοχίες. Και σίγουρα την επόμενη φορά οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο αυστηροί στο φίλτρο το οποίο βάζουμε, για να σιγουρευτούμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί, ενδεχομένως, να έχουν άλλες επαγγελματικές προτεραιότητες, που δεν συνάδουν με την πολιτική, να μην τοποθετούνται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.” Για τα ζητήματα του πόθεν έσχες “έδειξε” όμως την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός άφησε τέλος ανοιχτό το θέμα του επιδόματος ντίζελ κίνησης, προανήγγειλε έρευνες για φυσικό αέριο στη χώρα και δήλωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο.

ΣΥΡΙΖΑ: “Αξιοθρήνητος ο Μητσοτάκης – Να απαντήσει αν οι 33 της λίστας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ”

Για ένα “παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει “αξιοθρήνητη” την κίνηση του πρωθυπουργού “να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων.

Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα