Μητσοτάκης για τις απειλές σε βουλευτές: Ζητά τα ρέστα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστηνε κρεμάλες

Μητσοτάκης για τις απειλές σε βουλευτές: Ζητά τα ρέστα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστηνε κρεμάλες
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης Eurokinissi

Για βουλευτές που είναι “το πρωί ΑΝΕΛ, το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ” έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι ακόμη και να λάβει 151 θα είναι μία κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου. Είπε όχι σε συνοπτικές διαδικασίες για τη συμφωνία και σε αλλαγές στις επιτροπές της Βουλής. Νέα πυρά για Αποστολάκη.

Αποδόμηση εκ των προτέρων μίας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας με την ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητων επιχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μη φέρει με συνοπτικές διαδικασίες τη συμφωνία των Πρεσπών και να μην αλλάξει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ στις επιτροπές της Βουλής.

Θέλησε να θέσει για εκ νέου όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, ενώ επέμεινε στην κριτική του για την υπουργοποίηση Αποστολάκη και απάντησε για τις απειλές κατά βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, αλλά η ΝΔ καταδικάζει τη βία, όμως ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για κρεμάλες στο Σύνταγμα και γερμανοτσολιάδες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ότι πρόκειται για έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό με στόχο να αγκιστρωθεί ο κ.Τσίπρας στην εξουσία, να στρωθεί ο δρόμος για τη συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στη ζωή “έστω με πολιτικό αναπνευστήρα” το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες είδαν αυτές τις δύο ημέρες στη Βουλήτο αίσχος του αλληλοδανεισμού βουλευτών και σχολίασε ειρωνικά για τους : “Το πρωί ΑΝΕΛ το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ”.

Χαρακτήρισε δε τους ΑΝΕΛ κόμμα ακορντεόν, επαναλαμβάνοντας ότι βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται για να διατηρεί ο Καμμένος τα προνομια του ως αρχηγός ΚΟ ενώ υπουργοί των ΑΝΕΛ παραμένουν στην κυβέρνηση.

“Αναρωτιέμαι εάν Παπακώστα, Κουντουρά, Κόκκαλης θα σας εδιναν κ.Τσίπρα ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση”, διερωτήθηκε ρητορικά και με νόημα.

Αφησε αιχμές κατά Ζουράρι που έχει δηλώσει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δε θα ψηφίσει τις Πρέσπες και σχολίασε ότι του έκανε εντύπωση κάτι που επισήμανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι τέσσερις βουλευτές -Κουντουρά, Κοκκαλης, Παπακώστα και Ζουράρις- δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα και να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.

“Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους” πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι κατάφερε η ελληνική βουλή να θυμίζει τη βουλή των Σκοπίων με “γυρολόγους πολιτικούς” να αναζητούν πολιτικη στέγη ξεχνώντας τι έλεγαν χθες και μία κυβέρνηση που δεν αναζητά τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά 151 πρόθυμους. “Γιατί έτσι θα περάσει η αποψινή βραδιά στην ιστορία, ως η βραδιά της ψήφου σε μία κυβέρνηση κουρελού” είπε και προειδοποίησε τον κ.Τσίπρα να ξεχάσει τη διαδικασία εξπρές για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε “όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Προειδοποίησε επίσης τον πρωθυπουργό να μην προβεί σε αλλαγές στις επιτροπές της Βουλής που να παραποιούν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. “Ακόμη και εάν πάρετε 151 απόψε έχετε 145 βουλευτές”, τόνισε.

Ο κ.Μητσοτάκης απέρριψε και την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση αυτή αξίζει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση. “Δε βρηκατε εσείς βυθισμένη τη χώρα και τη σώσατε, αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε” είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και υποστηρίζοντας ότι το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015 την έριξε ξανά στο χείλος του γκρεμού.

Φτάνει πια με το παραμύθι της δήθεν όρθιας κοινωνίας

“Φτάνει πια με το παραμύθι της δήθεν όρθιας κοινωνίας” δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, αυξάνοντας τους φόρους και το ΦΠΑ.

“Παρά το δήθεν διαζύγιο όλοι βλέπουν ότι Τσίπρας και Καμμένος ουσιαστικά βαδίζουν μαζί”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης. Κάποιοι αλλάζουν άποψη πρωί βράδυ, συμφεροντολόγοι αλλάζουν κόμμα Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο, είπε επίσης χαρακτηριστικά.

Ως προς την κριτική ότι και η ΝΔ δέχθηκε βουλευτές από άλλα κόμματα, απάντησε ότι όλοι είχαν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα πριν έλθουν στη ΝΔ και κυρίως ότι πήγαν από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης σε ένα άλλο και όχι από την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση για να πάρουν ένα υπουργείο. “Εσείς προσφέρατε υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση” πρόσθεσε καρφώνοντας την Κατερίνα Παπακώστα. Σημείωσε επίσης ότι151ος βουλευτής ενδεχομένως να είναι κάποιος που καταψήφισε τον προϋπολογισμό και έχει υποστηρίξει μομφή κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο Σπύρο Δανέλλη.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εναγκάλισε το παλιό που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό ότι έγινε πολιτικός γυρολόγος, λέγοντας: “Καλό σας δρόμο κ.Τσίπρα και λίγο προσοχή στις στροφές”. Ουσιαστικά δε υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε με συγκεκριμένο τρόπο τη συμφωνία των Πρεσπών όχι γιατί θεωρεί ότι όντως είναι πατριωτικό καθήκον, αλλά για να αναδιατάξει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και εάν προέρχεται”

Απάντησε στις κατηγορίες Τσίπρα ότι η ΝΔ τρομοκρατεί βουλευτές για να μη στηρίξουν τη συμφωνία. “Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και εάν προέρχεται” είπε και ρώτησε: “Ποιος μας ζητά τα ρέστα; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα; Που χασκογελούσατε όταν προπηλακίζονταν βουλευτές μας; Τυπώνατε αφίσες βουλευτών μας που ψήφισαν μνημόνια. Παρέα με τη ΧΑ συναντιόσασταν στα μονοπάτια της βίας και των τραμπουκισμών. Και μας κατηγορείτε εσείς που λέγατε ότι δεν έχει σημασία αν πέφτουν μολότωφ αλλά σε ποια μεριά πέφτουν. Ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της ιδεολογίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Εχετε τεράστια προσωπική ευθύνη για το τοξικό κλίμα που έζησε η χώρα”.

Χαρακτήρισε επιτυχημένη την κυβέρνηση Παπαδήμου και τόνισε ότι απολάμβανε την εμπιστοσύνη της Βουλής είχε τη στήριξη 255 βουλευτών και τριών κομμάτων με επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη, ο οποίος αργότερα παραλίγο να δολοφονηθεί. Κατηγόρησε δε τον κ.Τσίπρα ότι δεν είχε την ευαισθησία να πάει μία φορά εκεί για να του πει περαστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κριτική του χθες δεν αφορούσε τόσο το ναύαρχο Αποστολάκη κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωσε τα λόγια του. “Ο κ.Αποστολάκης έπραξε λάθος διότι δε σεβάστηκε τη διάκριση ρόλων μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας. Αλλά η κριτική μου αφορά πρωτίστως εσάς κ.Τσίπρα διότι δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ να γίνεται υπουργός όπως δε μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται συμβουλος σας” επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κάλεσε δε το νέο υπουργό Άμυνας “Να μας εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδοθούν τιμές στον κ.Καμμένο” προσθέτοντας: “Οποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει απο την τσέπη του.”

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθηνε την ύστατη προειδοποίηση στους βουλευτές που θα στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών: “Όποιος ψηφίζει ναι, ανοίγει το δρόμο στη δήθεν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες. Όποιος ψηφίζει ναι γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας που θέλει να σέρνει μαζί του τη χώρα”.

Επανέλαβε ότι την πορεία της χώρας δεν μπορεί να την εγγυηθεί μία “κυβέρνηση κουρελού” αλλά μία ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, ζητώντας εκ νέου εκλογές. Υποστήριξε εξάλλου ότι είναι μια κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου και πως σύντομα ο λαός θα δώσει απάντηση στις κάλπες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα