Μητσοτάκης για υποκλοπές: Το πιο σημαντικό είναι η εθνική ασφάλεια

Μητσοτάκης για υποκλοπές: Το πιο σημαντικό είναι η εθνική ασφάλεια
Eurokinissi

Λόγους εθνικής ασφάλειας, με υπονοούμενα για το μεταναστευτικό, επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, ενώ υποστήριξε ότι οι υποκλοπές δεν απασχολούν τους πολίτες όσο η ακρίβεια 

Την άποψη ότι η εθνική ασφάλεια ιδίως στο μεταναστευτικό και η ακρίβεια είναι πιο σημαντικές από ζητήματα δημοκρατίας εξέφρασε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υποκλοπές.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα ότι το θέμα δεν απασχολεί τόσο τους πολίτες και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: “Εμείς με το καλάθι του νοικοκυριού, εσείς με το καλάθι της αθλιότητας”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: “Καμία αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίζει την εθνική αποστολή κρίσιμων βραχιόνων του κράτους, όπως η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική. Δεν είμαστε μία χώρα σε κάποιο ουδέτερο σημείο του κόσμου, γειτονεύουμε με πολλούς κινδύνους, καθημερινά ορατούς σε όλους. Είμαστε στο κέντρο πολύπλευρων προκλήσεων όπως το μεταναστευτικό και η θέση μας στο γεωγραφικό χάρτη απαιτεί συνεχή και διαρκή εγρήγορση. Η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι διαρκής και μόνιμη προτεραιότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα: “Αντιλαμβάνομαι απόλυτα και συμμερίζομαι τη μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία που εγείρει το θέμα αυτό, όμως θα πρέπει κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης να συνοδεύεται και από εθνική ευαισθησία. Γιατί η δημοσιοποίηση υποθέσεων αυτού του χαρακτήρα στην πατρίδα μας δεν πρέπει να γίνεται ανεύθυνα ούτε επιπόλαια. Θυμίζω περιστατικά κατασκοπείας που έχουν εντοπισθεί, όπως και σκοτεινές ενέργειες που αποκαλύπτονται συνεχώς στο κρίσιμο πεδίο του μεταναστευτικού και σταματάω εδώ”.

Ο πρωθυπουργός επιπλέον επικαλέστηκε την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2020 ως ένα παράδειγμα απειλής που επιβάλλει την ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΥΠ!

Υποστήριξε δε ότι το περιεχόμενο της εθνικής ασφάλειας δεν είναι σε καμία περίπτωση στατικό, επικαλούμενος ότι η συζήτηση αυτή γίνεται παντού στον κόσμο και εκφράζοντας την άποψη ότι “η φιλελεύθερη δημοκρατία οφείλει να αμύνεται απέναντι στην πολύπλευρη αμφισβήτηση της”. Εκτίμησε δε ότι η εναρμόνιση των αγαθών της εθνικής ασφάλειας και των ατομικών δικαιωμάτων είναι εφικτή και αυτή υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

“Κάποιοι στην Ελλάδα κατασκευάζουν το δικό τους πληθωρισμό από αλλεπάλληλες λίστες παρακολουθήσεων. Αυτό το εβδομαδιαίο σήριαλ αθλιότητας περιλαμβάνει πολιτικούς, συζύγους, αστυνομικούς, γραμματείς, ηθοποιούς, τηλεπερσόνες. Από όλους έχει ο μπαχτσές, αλλά και από όλα. Χωρίς όμως να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτούς τους χειρισμούς. Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που κατηγορείται. Να σας πω κάτι; Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Νovartis”, σχολίασε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτοί είναι ισχυρισμοί επί παντός επιστητού, χωρίς την παραμικρή απόδειξη, σε μία περίοδο όπου η πολιτεία έχει άλλες προτεραιότητες, οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες και μαχόμαστε από κοινού με άλλα προβλήματα. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, με επιδόματα, επίσης με το καλάθι του νοικοκυριού. Εσείς έχετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού”, δήλωσε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εμπλέκει στην υπόθεση των υποκλοπών και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. “Είναι το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα, αλλά όλα έχουν ένα όριο”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργόςκαι δήλωσε: “Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε κανένα παιχνίδι και σίγουρα δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέματα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο τιμά και τους ένστολους και το εθνόσημο”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: “Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη σε αυτό το σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης”.

Υποστήριξε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια φιλικών ΜΜΕ αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών, καθώς όπως είπε “ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει ένα τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του” και κατέληξε: “Να γιατί επιμένω ότι περισσότερο από ποτέ αναγκαιότητα της χώρας σήμερα είναι η σταθερότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε εκ νέου αιχμές για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2019. “Κάποια στιγμή κ.Τσίπρα θα απολογηθείτε για αυτό τον Ποινικό Κώδικα”, είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε: “Ποιες αμαρτίες σας ξεπλύνατε;”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: “Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Είδε ένα πρόβλημα, το διορθώνει. Όχι μόνο με τις παρεμβάσεις ως προς την απόδοση προσωπικών ευθυνών, αλλά το διορθώνει θεσμικά, για να μπορούμε μελλοντικά να είμαστε πιο κατοχυρωμένοι και να έχουμε μία ΕΥΠ, που να μας προστατεύει από εθνικούς κινδύνους όπως ορίζει το Σύνταγμα”.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης: “Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από τις εθνικές κάλπες. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι πιο πυκνό από το κανονικό, έτσι γίνεται πάντα αυτό στο τέλος της θητείας μιας κυβέρνησης, Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε το κλίμα με μεγαλύτερη τοξικότητα” και επανέλαβε: “Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα της και θα τις κερδίσουμε”. Απευθυνόμενος δε στον κ.Τσίπρα είπε: “Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη μέρα, αλλά καλό θα ήταν στην προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε από τώρα την ήττα σας να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα