Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού και μέτρα στήριξης της εστίασης

Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού και μέτρα στήριξης της εστίασης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Ο πρωθυπουργός απόψε θα ανακοινώσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαϊου, αλλά και νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε πολιτισμό και εστίαση λόγω των νέων μέτρων για την Όμικρον.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και δη από την 1η Μαΐου και όχι από την 1η Ιουλίου, όπως αναμένετο, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στον ΑΝΤ1.

“Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου αυτού του έτους. Εκτιμώ ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση 2% που ήδη έχουν δει οι εργαζόμενοι από 1η Ιανουαρίου του 2022. Δεν μπορώ να προσδιορίσω. Αλλά μπορώ να σας πω ότι θα δούμε με σιγουριά μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού”, ανέφερε ειδικότερα ο πρωθυπουργός σε απόσπασμα της συνέντευξης, που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Προανήγγειλε επίσης νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζόμενων, που πλήττονται τα τελευταία μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.


Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα ανέφερε ότι: “Τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό το οποίο συνέβη την Πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στους κλάδους του πολιτισμού αλλά και στους κλάδους της εστίασης”.

Διευκρίνισε ότι: “Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -γιατί εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν θα χρειαστούμε τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής. Άρα να μην πληρώνονται ουσιαστικά από την επιχείρηση, αλλά από το κράτος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα