Μητσοτάκης: Ο δήθεν ‘ΣΥΡΙΖΑ του λαού’ τον φορολογεί με τον πιο άδικο τρόπο

Μητσοτάκης: Ο δήθεν ‘ΣΥΡΙΖΑ του λαού’ τον φορολογεί με τον πιο άδικο τρόπο
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Να απαντήσει για Σκοπιανό, διαπλοκή, τρομοκρατία κάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Τάχθηκε κατά μυστικής ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών και χαρακτήρισε προσωπικά υπεύθυνο τον Τσίπρα για στρατηγική έντασης, στην οποια απέδωσε την επίθεση σε Σκάι. “

Tο γάντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για Σκοπιανό και τρομοκρατία πέταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ενώ θέλησε να αποδομήσει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί και για τα εθνικά θέματα κατά τη συζήτηση, δηλώνοντας μάλιστα ότι δε μπορεί να γίνει μυστική ψηφοφορία για το Σκοπιανό. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και μέτρα που αποβαίνουν σε βάρος των πιο αδύναμων.

“Ο δήθεν ‘ΣΥΡΙΖΑ του λαού’ τον φορολογεί με τον πιο άδικο τρόπο” δήλωσε κάνοντας λόγο για έναν άδικο και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό. Υποστήριξε επίσης ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έχει εξανεμιστεί και έκανε λόγο για κυβέρνηση σκανδάλων και διαπλοκής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση κατά του Σκάι, η οποία υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί εδώ και χρόνια, ήδη ως αντιπολίτευση, μέρος της οποίας είναι όπως είπε η συστηματική στοχοποίηση των ΜΜΕ. Χαρακτηρισε δε προσωπικά υπεύθυνο για τη στρατηγική της έντασης τον κ.Τσίπρα. Εκανε λόγο για καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας με ενθάρρυνση ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο Ρουβίκωνα και δήλωσε: “Οι καταλήψεις γίνονται πολύ εύκολα μολότωφ για να μετατραπούν σε βόμβες” και επεμεινε: “Οταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται αγωνιστές ή απλώς παιδιά τότε αποκτούν άλλοθι οι ενεργειες τους. Και όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται αντιλήψεις, τότε γίνεται πιο εύκολη η δουλειά των κουκουλοφόρων”.

Δήλωσε μάλιστα: “Όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα.”

Ο κ.Μητσοτακης κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι “ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλει τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους. Δραπέτευσε από το παρόν, επιλέγοντας να μιλήσει για τον Εμφύλιο. Ερμηνεύοντας όπως θέλει την Ιστορία και σπέρνοντας πάλι τον διχασμό.”

Κατήγγειλε δε ότι ο πρωθυπουργός: “Δεν βρήκε ούτε κουβέντα για την «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και για τους «Μακεδόνες του Αιγαίου» του κ. Ζάεφ. Ούτε, βέβαια, και για τα καμώματα του συνεταίρου του, που τώρα μαλώνει με τον κ. Κοτζιά κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με βαριές καταγγελίες. Είναι ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς που τώρα ζητά να γίνει μυστική, λέει η ψηφοφορία, για το Σκοπιανό!” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Φοβάστε κάτι; Δεν θέλετε ξαφνικά να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μυστική ψηφοφορία δεν θα γίνει. Και έτσι θα ακουστεί ποιοι θα πουν ναι και ποιοι όχι. Όπως εσείς κ. Τσίπρα που είπατε ναι, εκεί που έξι πρωθυπουργοί πριν από εσάς είπαν όχι”.

Κάλεσε επίσης τον κ.Τσίπρα να μιλήσει για την απαράδεκτη υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών αδερφών μας από το αλβανικό κράτος. “Απειλήσατε ότι θα με καταγγείλατε στις Βρυξέλλες επειδή σας είπα ότι ανταλλάξατε την αχρείαστη μη περικοπή των συντάξεων με μια απαράδεκτη εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό. Φυσικά δεν είπατε τίποτε. Αλλά δεν είπατε τίποτε ούτε για το φίλο σας τον κ. Ράμα” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: “Αφού δεν τα λέτε εσείς θα τα πω εγώ. Από το Ελληνικό κοινοβούλιο στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας, μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές τις φιλοδοξίες.”

Ο κ.Μητσοτάκης τέλος αναρωτήθηκε εάν θα μιλήσει σήμερα ο κ.Τσίπρας “για το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα που πνίγηκε σε ένα ορυμαγδό σκανδάλων” . Αναρωτήθηκε επίσης “πώς νιώθουν οι άνθρωποι που σας ψήφισαν, στο όνομα του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, και τώρα σας βλέπουν να βουλιάζετε μέσα στην αλαζονεία, την χλιδή αλλά και τη διαφθορά της εξουσίας και δήλωσε ότι απευθύνεται και σε όλους αυτούς σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία από το 2015 μέχρι σήμερα.Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέκοψε την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά. Περιέγραψε με θετικά χρώματα τις επιδόσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην οικονομία και με μελανά τις επιδόσεις στη συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. “Και επειδή σας ακούω συχνά να τσουβαλιάζετε όλη την περίοδο μετά το 2010, θα μιλήσω για λογαριασμό της ΝΔ. Για το τι έκαναν ως υπουργοί η κ. Κατσέλη, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ.Μπόλαρης, η κ. Τζάκρη και άλλοι εσείς θα απολογηθείτε. Όχι εγώ. Γιατί εσείς τους πήρατε στο κόμμα σας” σχολίασε ο κ.Μητσοτακης.

Επανέλαβε την κατηγορία πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και πως με την ολοκλήρωση του προγράμματος τελείωσε ο δανεισμός με ευνοικούς όρους αλλα όχι η μνημονιακή εποπτεία, γεγονός που κατά τη ΝΔ συνιστά άτυπο 4ο μνημόνιο.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ευνοεί στην πραγματικότητα τους πιο αδύναμους οικονομικά. “Ο πρωθυπουργός υποδύεται συχνά τον φιλολαϊκό πολιτικό ενώ ο κ. Τσακαλώτος έχει μιλήσει για «ταξική μεροληψία» του ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε, αλλά επικαλέστηκε στοιχεία για τη μείωση μισθών στην Ελλάδα, την ανεργία, τη φορολογία και τη φτώχεια, καταλήγοντας: “Αυτός είναι ο δήθεν ΣΥΡΙΖΑ του λαού: Τον φορολογεί με τον πιο άδικο τρόπο”. Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο ειδικά τη μεσαία τάξη και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για κομματικό κράτος λέγοντας: “Τα δικά μας παιδιά του παρελθόντος, έγιναν τώρα οι δικοί μας σύντροφοι”.

Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι: “Ευτυχώς για τη χώρα, αυτός ο Προϋπολογισμός σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν μαζί με όσους τον εισηγούνται. Και, με την έγκριση του λαού, ένα άλλο πρόγραμμα θα πάρει τη θέση του για να ξαναφέρει ελπίδα και αισιοδοξία. Ένας οδικός χάρτης, ρεαλιστικός και τεκμηριωμένος”.

Τόνισε επίσης ότι: “Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται η επιστροφή σε λογικά ετήσια πλεονάσματα, ώστε να έχουμε χώρο για μέτρα αύξησης της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και για πρόνοιες κοινωνικής συνοχής”. Εθεσε στον πρωθυπουργό το ερώτημα εάν συμφωνεί με το στόχο της αποκλιμάκωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ θα καταφέρει να διεκδικήσει αυτό το στόχο διότι έχει αξιοπιστία στην Ευρώπη και τα “μεταρρυθμιστικά εχέγγυα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα