Μητσοτάκης: Προανήγγειλε τη δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής - Οι στόχοι για τη δεύτερη τετραετία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής χαρακτηρίζει ως μείζον προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός. Τι αποκάλυψε σχετικά με τη δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής.

Τους στόχους του για μια δεύτερη τετραετία περιγράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Η προετοιμασία που είχαμε κάνει για τη διακυβέρνηση μας επέτρεψε να κινηθούμε γρήγορα και τώρα να σκεφτόμαστε, από τώρα οφείλω να σκέφτομαι το "Επιτελικό Κράτος 2.0 ή 3.0" και αλλαγές που θα κάνουμε όχι στα πρόσωπα στις δομές ποια υπουργεία πρέπει να συγχωνευτούν που χρειαζόμαστε καινούργιες αυτοτελείς δομές ασκήσεις πολιτικής», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της στέγασης, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής. «Το θέμα της στέγης αναδεικνύεται σε μείζον προτεραιότητα. Αυτό δεν μπορεί να μην αποτυπωθεί με κάποιον τρόπο στις κυβερνητικές δομές ενόψει της επόμενης τετραετίας. Άρα για εμάς η πρόκληση είναι πάντα πώς αντιμετωπίζουμε άμεσα την κρίση. Αλλά και πώς το επείγον δεν θα επισκιάσει το σημαντικό» είπε.

Για τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει πως «δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε», τονίζει ότι η μάχη των εκλογών δίνεται και κερδίζεται στον χώρο του Κέντρου και δηλώνει εμφατικά ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον παγκόσμιο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη, ανθεκτική δημοκρατία.

Όπως αποκαλύπτει, αυτή θα είναι και μία από τις θεματικές ενότητες της ομιλίας του στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από τις λογικές διαιώνισης του πολέμου και αλλαγής του συστήματος διακυβέρνησης στη Ρωσία και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την ευρωπαϊκή δυσκαμψία στο ενεργειακό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν νοείται να πλήττουν περισσότερο τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα περιγράφει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία και στη συμμετοχή αμερικανικών επενδύσεων στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έδωσε τη δική του απάντηση στην κριτική για τα υψηλά μπόνους της διοίκησης της ΔΕΗ. Απορρίπτει για ακόμη μία φορά τα σενάρια εκλογών, σημειώνει ότι η ευθύνη για την περιπέτεια της διαφαινόμενης διπλής κάλπης δεν είναι δική του και δηλώνει ότι δεν τον ανησυχεί η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Ακρίβεια, Ηλεκτρική Ενέργεια, Φυσικό αέριο, ΔΕΗ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network