Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, κάπνισμα σε κλειστούς χώρους τέρμα

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, κάπνισμα σε κλειστούς χώρους τέρμα
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αρχής γενομένης από τη Βουλή, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος για την υγεία

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιβάλει την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος
της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υγεία.

“Εφόσον μας εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους τέρμα” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Και θα ξεκινήσουμε φυσικά απο τη Βουλή”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για θλιβερό θέαμα στο Κοινοβούλιο και σχολίασε: “Έχω βαρεθεί να τσακώνομαι στους διαδρόμους με συναδέλφους και δημοσιογράφους που επιμένουν να καπνίζουν μέσα στο κτίριο της Βουλής που νομοθετεί τους αντικαπνιστικούς νόμους”. Υποστήριξε ότι και οι ίδιοι οι καπνιστές όταν ερωτώνται αλλά και τα μαγαζιά συμφωνούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

“Εχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το σωστό, θα δοκιμαστεί η ελληνική κοινωνία και η ωριμότητα μας και βέβαια ο σεβασμός στο συνάνθρωπο μας” είπε και δήλωσε:

“Είμαι βέβαιος ότι ως ώριμη κοινωνία αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε. Δεν δέχομαι η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν εφαρμόζει απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα έκανε μία αναφορά στην αρχή της ομιλίας του στον αναπληρωτη υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δέχθηκε επικρίσεις γιατί κάπνιζε σε δημόσιο εσωτερικό χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Εκανε ειδικότερα λογο για πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα και υπουργό Υγείας με το τσιγάρο στο στόμα.

Τι περιλαμβάνεται ειδικότερα στο πρόγραμμα της ΝΔ οσον αφορα στην αντικαπνιστική εκστρατεία:

*Η καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

*Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

*Η ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία των ενεργητικών καπνιστών, αλλά και των παθητικών που σήμερα είναι και η πλειοψηφία.

*Εντατικοποίηση των ελέγχων με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας.

*Η ενεργός συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στην εφαρμογή ενός μέτρου που ακόμα και οι καπνιστές αναγνωρίζουν ότι είναι σωστό. Με τους πολιτικούς και τη δημόσια διοίκηση να δίνουν πρώτα το παράδειγμα ξεκινώντας από τη Βουλή και τα δημόσια κτήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα