Μητσοτάκης: Το νέο σύστημα αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων

Μητσοτάκης: Το νέο σύστημα αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων
Στιγμιότυπα Πανελλαδικών εξετάσεων από εξεταστικό κέντρο Eurokinissi

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, διαφωνώντας με την αλλαγή στις πανελλαδικές και τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης. Δήλωσε όμως ότι ως πρωθυπουργός δε θα αλλάξει το σύστημα για δύο χρόνια και πως θα κρατήσει τον ίδιο υπουργό Παιδείας για μία τετραετία

Για πρωτοφανή ανευθυνότητα στα ζητήματα της παιδείας, που προκαλεί αναστάτωση και αβεβαιότητα στα παιδιά και τους γονείς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, το οποιο υποστήριξε ότι καταργεί το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha σχολίασε πως “άλλα έλεγε ο Τσίπρας πριν 1,5 χρονο, άλλα είπε ο Γαβρόγλου πέρυσι και άλλα λέει σήμερα”.

Σημείωσε πως οι πανελλαδικές έχουν προβλήματα, αλλά αν μη τι άλλο είναι σύστημα αδιάβλητο και σίγουρα παρά τα προβλήματα επιβραβεύουν αυτόν που δουλεύει σκληρά και πρόσθεσε: “Το σύστημα που εισηγείται ο κ.Γαβρόγλου αμφισβητεί το αιδάβλητο αφού δε θα υπάρχει τραπζεα θεμάτων”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Διαφωνώ με το διαχωρισμό σε καλά και σκάρτα τμήματα. Εάν ένα τμήμα είναι σκάρτο, μήπως δεν έχει λόγο υπαρξης καθόλου” . Έκανε λόγο για “εμμονές μίας κυβέρνησης που βγάζει τα παλαιοκομμουνιστικά της αντανακλαστικά στην παιδεία”

Ζήτησε να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο, εκφράζοντς την ελπίδα ότι το ίδιο θα ζητήσουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεσμεύθηκε όμως ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ δε θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον 2 χρόνια, μέχρι να αλλάξει άλλες πτυχές του συστήματος που αφορούν τα σχολεία και τα ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι “μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της 3ης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα διαφορετικό σύστημα”.

Σχολίασε επίσης τις αλλαγές υπουργών Παιδείας, δηλώνοντας πως ο ίδιος ως πρωθυπουργός προτίθεται να κρατήσει τον ίδιο υπουργό Παιδείας για τέσσερα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα