Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Μόρια: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα λάβει χώρα στο Μεγάρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης για όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μόρια μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Στη σύσκεψη παίρνουν μέρος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Στο μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε στην ΕΡΤ (και αναμεταδίδει το stonisi.gr) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό, καθώς διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε.

Οπως είπε θα υπάρξει άμεση μεριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Αστυνομικές ενισχύσεις στο νησί

Παράλληλα, ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα