ΝΔ: Ανανέωση κατά 50% στις εσωκομματικές εκλογές

Ανανέωση κατά 50% στις εσωκομματικές εκλογές
Ανανέωση κατά 50% στις εσωκομματικές εκλογές EUROKINISSI

Αν και τα αποτελέσματα των εκλογών για 66 ΝΟΔΕ, 339 ΔΗΜΤΟ και 1000 νέους συνέδρους, θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί, στο Μοσχάτο ήδη επικρατεί ικανοποίηση και υπάρχει εκτίμηση για σημαντική ανανέωση προσώπων

Ικανοποίηση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για την επιτυχή διεξαγωγή σήμερα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την επικράτεια.

Από το Μοσχάτο κάνουν λόγο για συμμετοχή αριθμού μελών που αποτελεί ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, καθώς 155.000 ενεργά μέλη της παράταξης κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). Στη σημερινή διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριό της ΝΔ το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο, αν και η ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

ADVERTISING

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους 66 νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους 339 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα 9μέλη συμβούλιά τους, αλλά και τους 1000 νέους συνέδρους, θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί.

Ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, από το Μοσχάτο εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8000 πολίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεσσαλονίκη: Στις εσωκομματικές της ΝΔ ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Μητσοτάκης: Η ΝΔ διαμορφώνει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

Στις κάλπες σήμερα 155.000 μέλη της ΝΔ

SHARE:

24Media Network