Νέα κύματα προσφύγων σε Έβρο - Αιγαίο: Σε επιφυλακή οι αρχές

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο
Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο AP

Το γνωστό τους «υβριδικό όπλο» επιστράτευσαν οι Τούρκοι για να πιέσουν την Ελλάδα, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ- Περισσότεροι από 11.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην χώρα από Έβρο και Αιγαίο το τελευταίο τετράμηνο.

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να πιέσει και να προκαλέσει την Ελλάδα η τουρκική ηγεσία μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και όσα ειπώθηκαν εκεί.

Μετά τις απανωτές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, επιστρατεύτηκε και το γνωστό «υβριδικό όπλο» από την Τουρκία όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή την μαζική αποστολή κυμάτων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω θαλάσσης αλλά και μέσω του Έβρου τώρα που έχει πέσει η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Έβρο.

Ενδεικτικά, ενώ πέρυσι το πρώτο τετράμηνο είχαν συλληφθεί από Αστυνομία και Λιμενικό, 220 διακινητές σε Έβρο και Αιγαίο, το φετινό τετράμηνο έχουν ήδη συλληφθεί 292 διακινητές παράνομων μεταναστών και συνολικά το πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα 11.106 παράνομοι μετανάστες από Έβρο και Αιγαίο, εκ τω οποίων οι 1.553 από τον Έβρο. Μάλιστα από τους τελευταίους, η πλειονότητά τους όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι τα τελευταία 24ωρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ-1 «Καλημέρα Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις απόπειρες των Τούρκων να εργαλειοποιήσουν για ακόμη μια φορά τους παράνομους μετανάστες στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας.

«Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, όλους αυτούς του μήνες υπάρχει πίεση. Ας γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί προστατεύοντας την ακεραιότητα της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο.

Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Η χώρα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με πολύ σταθερό τρόπο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Τουρκία, Ερντογάν, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μετανάστες, Έβρος
SHARE:

24Media Network