Novartis: “Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – Αβραμόπουλου

Novartis: “Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – Αβραμόπουλου
Τα γραφεία της Novartis στην Αθήνα Eurokinissi

Αφορμή της κόντρας τραπεζικός λογαριασμός που διατηρεί στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός. “Για σκόπιμη διαστρέβλωση” μιλά ο ίδιος και για “αποκαλυπτικά έγγραφα για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2017” ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Πόλεμος” ανακοινώσεων Αβραμόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ για την Νοvartis και συγκεκριμένα για τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία που διατηρεί ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του πρώην υπουργού “με έγγραφο το οποίο δεν αμφισβήτησε ο κ. Αγγελής”.

Η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου δεν άργησε με τον ίδιο να μιλά για “σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων” που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου του.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

“Μετά τις χτεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis, αναμέναμε τον αντιπερισπασμό.

Έτσι σήμερα παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του Αυγούστου του 2017 το οποίο η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έκαναν σημαία ισχυριζόμενοι ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Για κακή τους τύχη όμως η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο”.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου

«Επειδή η σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου, τυγχάνει εκμετάλλευσης ως μέρος μιας άθλιας σκευωρίας, που ήδη κατέρρευσε, ως εκ του περισσού και διευκρινιστικά ενημερώνω ότι:

1. Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία παρά μόνον τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια μου κατέβαλλαν τους μισθούς μου και κάλυπτα έξοδα διαβίωσης και υποστήριξης της οικογένειάς μου.

2. Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί. Και τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, όπως ενόρκως κατέθεσε ο Εισαγγελέας Αγγελής στην Βουλή.

3. Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευση της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς.

Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου, διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης».

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες του κ.Αγγελή

Εν τω μεταξύ πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφίνησαν επίσης ότι “η τριήμερη κατάθεση του κ. Αγγελή ολοκληρώθηκε σήμερα όπως ακριβώς άρχισε. Με αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Έτσι ενώ το μεσημέρι χαρακτήριζε προς τέρψιν της ΝΔ τον πρώην πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού!» στη συνέχεια και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξέταση του απαντώντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση δήλωσε «κανένας δόλος και καμία ευθύνη Τσίπρα», τονίζοντας πως ορθώς δε βρίσκεται στην προανακριτική. Όσο και να προσπαθεί η ΝΔ, η Επιτροπή επιβεβαιώνει πως η μόνη σκευωρία είναι αυτή της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα