Ο Δ. Παπαδημούλης περιγράφει στο NEWS 247 πώς έζησε την επίθεση στις Βρυξέλλες

default image

Στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές. Τι λέει για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και για την ανάγκη καλύτερη συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των 28

Από το γραφείο του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης περιγράφει στο News247 το κλίμα στις Βρυξέλλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

“Ηρθα χθες στις Βρυξέλλες. Βρισκόμουν στο σπίτι μου όταν συνέβησαν οι εκρήξεις και ήρθα με τα πόδια στο γραφείο μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς και έχουν αυξηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας”, αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης, εξηγώντας ότι δεν έχει ζητηθεί η εκκένωση του Ευρωκοινοβουλίου που θεωρείται ασφαλές αυτή τη στιγμή, άλλα έτερων ευρωπαϊκών υπηρεσιών και γραφείων της Κομισιόν.

“Είμαστε όλοι εν αναμονή νεότερων ανακοινώσεων” προσθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα εάν ανησυχεί ότι οι επιθέσεις θα οδηγήσουν σε άρνηση των κρατών μελών να υποδεχθούν πρόσφυγες λόγω ενός γενικευμένου φόβου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, απαντά ότι: “Ο κίνδυνος είναι ακόμη ευρύτερος, κινδυνεύουμε να μπει σε μία τεράστια φάση οπισθοδρόμησης όλη η Ευρώπη”.

Ο κ.Παπαδημούλης πιστεύει αντίθετα ότι επιβάλλεται περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Βέλγοι δεν είχαν μοιραστεί με τους Γάλλους τις πληροφορίες που είχαν για τον Αμπντεσαλάμ.

“Εχουμε 28 συστήματα υπηρεσιών μυστικών πληροφορίων που δε συνεργάζονται μεταξύ τους από φόβο μήπως τα μυστικά διαρρεύσουν. ‘Ετσι καθίσταται πιο ευάλωτο το σύστημα”, σημείωνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα