Ο Κουίκ στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια

Ο Κουίκ στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια

Τι δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ για τους ήρωες των Ιμίων και για εκείνη τη βραδιά που διαχειρίστηκε ως δημοσιογράφος

Παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ τελέστηκε την Κυριακή στον Πειραιά επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στα Ίμια, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Κατά την αναχώρησή του, ο κ. Κουίκ, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, δήλωσε: "Την ώρα που γονάτιζα μπροστά στον ανδριάντα, γιατί έτσι αξίζει σε όλους εκείνους που έχουν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα μας, η σκέψη μου γύρισε στη βραδιά εκείνη και στις επόμενες μέρες, που διαχειριζόμουνα τη κρίση των Ιμίων ως δημοσιογράφος σε ατελείωτες ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης.

Σκεφτόμουνα τα τρία ελληνόπουλα που την ώρα του απόλυτου καθήκοντός τους, «κατάπιε» η θάλασσα του Αιγαίου, κάτω από συνθήκες που οφείλουμε - για την ανάπαυση της ψυχής τους - να διερευνήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε. Αυτό εξάλλου είναι και θέση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος προχθές έριξε στεφάνι στα Ίμια, για δεύτερη φορά στη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που δεν είχε πράξει κανένας από τους προκατόχους του επί χρόνια ολόκληρα.

Σκεφτόμουνα με απέχθεια εκείνους που μετέτρεπαν την τιμημένη ελληνική σημαία σε ένα κομμάτι πανί. Σκεφτόμουνα εκείνους που συνομολόγησαν, χωρίς καμία κύρωση μέχρι σήμερα, να μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη η περιοχή των Ιμίων. Σκεφτόμουνα και την απαράδεκτη (επιεικής έκφραση) πράξη τηλεοπτικού σταθμού, την ώρα που η πατρίδα μας βρισκόταν σε πολεμική κινητοποίηση, να μεταδίδει σε απευθείας μετάδοση, τις κινήσεις του στόλου μας, που έβγαινε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σκεφτόμουνα Υπουργούς στρογγυλοκαθισμένους σε βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές, αντί να είναι στις θέσεις τους ως όφειλαν. Σκεφτόμουνα έναν πρωθυπουργό να παριστάνει τον αρχιστράτηγο με γνωστές τις τελικές συνέπειες, που κόστισαν και τη ζωή του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού. Αθάνατοι".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ίμια, Κυβέρνηση, Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network