“Ο Ρουβίκωνας θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη”

“Ο Ρουβίκωνας θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη”
Επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών από ομάδα του Ρουβίκωνα Eurokinissi

Τι δηλώνουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Αναμένονται σήμερα ταυτοποιήσεις και -ει δυνατόν- συλλήψεις μελών της οργάνωσης για την επίθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ποτέ έως σήμερα δεν είχε γίνει επίθεση στο ΥΠΕΞ. Κυριακή απόγευμα, την ίδια ακριβώς ώρα, είχε γίνει και η επίθεση στη γαλλική πρεσβεία.

«Ο Ρουβίκωνας θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη» δηλώνουν στο News 24/7 αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, μετά την επίθεση της οργάνωσης στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα, μετά από υλικό που θα συγκεντρωθεί και από άλλες κάμερες, αναμένονται ταυτοποιήσεις και –ει δυνατόν- και συλλήψεις μελών της οργάνωσης που επιτέθηκαν χθες στο κτίριο της οδού Ακαδημίας 1.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν με νόημα πως ο Ρουβίκωνας και σε αυτή την περίπτωση δρα προβοκατόρικα και πως στόχο τελικά έχει την ίδια την κυβέρνηση. Άλλα στελέχη σημειώνουν πως η δράση ακροδεξιών ομάδων κατά της εξωτερικής πολιτικής οδήγησε και τον Ρουβίκωνα σε αντίστοιχες πρακτικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών, παρότι όλες οι διαδηλώσεις καταλήγουν έξω από το Κοινοβούλιο, περνούν δηλαδή από το κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 5, όπου βρίσκεται το γραφείο του εκάστοτε υπουργού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι Κυριακή απόγευμα, στις 22 Απριλίου, είχε γίνει και η επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, πολύ κοντά στο κτίριο του ΥΠΕΞ και συνεπώς κάποιος θα περίμενε η αστυνόμευση –σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας- να είναι αυτή τη φορά πιο αποτελεσματική. Ευθύνες δε επιρρίπτονται από διπλωματικές πηγές και στον επικεφαλής αξιωματικό της φρουράς του ΥΠΕΞ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα