Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει “περιβαλλοντικό έγκλημα” στη δομή του Καρά Τεπέ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει “περιβαλλοντικό έγκλημα” στη δομή του Καρά Τεπέ
Καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ Eurokinissi

Ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς κανεί λόγο για ένα "περιβαλλοντικό έγκλημα" στη Λέσβο κατηγορώντας "τεράστιες ποσότητες από τα μπάζα των εργασιών ρίχνονται στη θάλασσα".

Για “πρωτοφανές περιβαλλοντικό έγκλημα” στο νησί της Λέσβου και δη στη δομή του Καρά Τεπέ κάνει λόγο ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Μαζί με ακόμα 36 βουλευτές, οι οποίοι συνυπογράφουν ερώτηση συνοδευόμενη από αίτηση κατάθεσης εγγράφων καταγγέλλουν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας πως “Τα έργα στον Καρά Τεπέ περιλαμβάνουν μεγάλης έκτασης χωματουργικές εργασίες που ισοπεδώνουν τον λόφο, ενώ οι τεράστιες ποσότητες από τα μπάζα των εργασιών ρίχνονται στη θάλασσα της ίδιας περιοχής (Παναγιούδα), όχι απλώς αλλοιώνοντας τη γραμμή του αιγιαλού, αλλά επεκτείνοντάς τον προς τη θάλασσα”

Τονίζουν πως “Καμία έγκριση δεν έχει δοθεί για τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις, ούτε γνωρίζουμε να έχει υπάρξει απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για εξαίρεση του συγκεκριμένου έργου από τις διαδικασίες αδειοδότησης. Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα πρωτοφανές στο νησί της Λέσβου”.

Οι βουλευτές θέτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Με βάση ποια διάταξη του νόμου έχει εξαιρεθεί από την αδειοδότηση το έργο στον Καρά Τεπέ; Έχει εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση για εξαίρεση από την περιβαλλοντική αδειοδότηση ;
  2. Προτίθενται οι υπηρεσίες του υπουργείου να παρέμβουν, ως οφείλουν, και να διακόψουν το περιβαλλοντικό έγκλημα;
  3. Προτίθεται να απαιτήσει την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας για τη συνέχιση των εργασιών;

Παράλληλα ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή:

Κάθε έγγραφο σχετικό με την εξαίρεση του έργου στον Καρά Τεπέ Λέσβου από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και την τυχόν εκδοθείσα απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα