Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο ιδεολογικός πατέρας της τρομοκρατίας

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Κυκλοφορεί ελεύθερος ο ιδεολογικός πατέρας της τρομοκρατίας
Στιγμιότυποαπό την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.Στην φωτογραφία η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη , Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος) eurokinissi

Σφοδρές αντιδράσεις από Ν.Δ., Θεοδωράκη, Καμίνη για την 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δ. Κουφοντίνας. Για "κατοχυρωμένο δικαίωμα, σεβαστό χωρίς διακρίσεις", κάνει λόγο το ΚΚΕ

Την αντίθεσή τους στην 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης  Κουφοντίνας εκφράζουν με δηλώσεις τους πολιτικά στελέχη.

“Ο ιδεολογικός πατέρας της τρομοκρατίας κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος”, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας  την κάθετη αντίθεσή της: “Μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ο Κουφοντίνας πήγε σε ταβέρνα κατά τα λεγόμενά του και γλένταγε, και τα δικά μου παιδιά κλαίγανε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Οι Έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την παροχή άδειας του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη ο οποίος για δυο μέρες θα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη τόνισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας “όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια αλλά έχει πει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο”, ενώ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση για την “απαράδεκτη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου”.

Την άδεια του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη σχολίασε και το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο κάνει λόγο για “κατοχυρωμένο δικαίωμα που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία και πρέπει να γίνει σεβαστό χωρίς διακρίσεις”.  Το ΚΚΕ,  αναφέρεται σε απόψεις και πράξεις του Κουφοντίνα που “στρέφονταν ενάντια στο εργατικό κίνημα”, ενώ τονίζει ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες.

Αντίθετος με την άδεια Κουφοντίνα ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως “Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή”.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων και επίσης υποψήφιος για τον νέο φορέα, Γιώργος Καμίνης, σε τηλεοπτική εκπομπή διαχώρισε τα δικαιώματα των κρατουμένων από τις άδειες όσων κρατούνται για τρομοκρατία και ανέφερε πως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η μεταμέλεια που “δεν έχουμε διακρίνει στους καταδικασθέντες της 17 Νοέμβρη”.

Την διαφωνία του στην άδεια εκφράζει και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης, και ότι διαφωνεί απόλυτα σε πολιτικό επίπεδο, ενώ υπογραμμίζει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραβίασε την άδεια που έλαβε επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα