Οικονόμου για οπαδική βία: Τον Φεβρουάριο θα επανεξεταστεί ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης Οικονόμου
Γιάννης Οικονόμου INTIME NEWS

Την αδυναμία ελέγχου ταυτοπροσωπίας εισιτηρίων και λειτουργίας των καμερών χαρακτήρισε τα δύο βασικά ζητήματα που υπάρχουν στα γήπεδα ο Γιάννης Οικονόμου. Τι υποστήριξε για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αθλητική βία.

Για “αποκτήνωση του χουλιγκανσιμού” έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για τα επεισόδια στον Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία.

“Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά” είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ANT1 το βράδυ της Δευτέρας (11/12). Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, υποστήριξε πως έχουν γίνει πράγματα στο πλαίσιο της αθλητικής βίας. Άνθρωποι έχουν πάει φυλακή. Επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία.” είπε στη συνέχεια.

Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού που ζούμε. Είτε διότι είναι συνεπακόλουθο μιας τεράστιας κουλτούρας βίας, είτε γιατί χρειάζονται ενίσχυση τα μέτρα και καλύτερη εφαρμογή, είτε γιατί χαίρουν ηθικής και υλικής υποστήριξης από κύκλους που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα” σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση την Τρίτη (12/12), ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε: «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με συμπεριφορές που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως “σε ένα αθλητικό γεγονός με 40 χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία”. “Χρειάζεται να σταθμίσουμε τον ρόλο τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα κάνει καλύτερα την δουλειά της στα γήπεδα. Η δίμηνη προθεσμία δόθηκε για να εφαρμόσουν οι ΠΑΕ πράγματα που είναι ψηφισμένα” πρόσθεσε.

“Ορθώς οι υγιείς φίλαθλοι αισθάνονται ότι τιμωρούνται εξαιτίας ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα γήπεδα για να κάνουν επεισόδια” είπε στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τα δύο βασικά ζητήματα που υπάρχουν στα γήπεδα, είπε ότι αυτά είναι η “αδυναμία ελέγχου ταυτοπροσωπίας εισιτηρίων και λειτουργίας καμερών”. “Η λογική της απόφασης, για να κάνει η αστυνομία την δουλειά της, πρέπει να έχει στοιχεία από κάμερες και τον κάτοχο των εισιτηρίων” εξήγησε στη συνέχεια.

Παράλληλα, προανήγγειλε επανεξέταση των λειτουργιών των γηπέδων, τονίζοντας ότι “εάν δεν πληρωθούν οι συνθήκες είναι σαφές ότι θα επανεξεταστεί στις 12 Φεβρουαρίου ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν και ποια όχι”.

Τέλος. ο κ. Οικονόμου εξήρε την επιλογή της Αστυνομίας για μαζικές προσαγωγές, λέγοντας ότι “υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα