Οικονόμου: "Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου INTIME

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε οριζόντια μέτρα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως "όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει θα επιστραφούν στον κόσμο".

Οριζόντια μέτρα και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που καταφτάνουν το τελευταίο διάστημα στους πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως "με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση", προσθέτοντας ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Τόνισε, παράλληλα, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.

"Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος", ανέφερε για να σημειώσει στη συνέχεια:

"Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο".

Όπως εξήγησε, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους: "Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω", ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, είπε: "κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος. Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Οικονόμου, Ακρίβεια, Ηλεκτρική Ενέργεια, Ρήτρα Αναπροσαρμογής, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network