Οικονόμου: Δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη η ακρίβεια – Θα αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια

Οικονόμου: Δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη η ακρίβεια – Θα αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση ανησυχεί για την ακρίβεια και παρακολουθεί τις ανατιμήσεις, αλλά τις αποδίδει σε διεθνείς και εξωγενείς παράγοντες. Μέτρα από τον Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Δυσάρεστες, αλλά αναμενόμενες οι ανατιμήσεις, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τη ΔΕΗ στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στο ΦΠΑ.

Ο κ. Οικονόμου καταρχάς επισήμανε ότι οι αυξητικές τιμές αγαθών παγκοσμίως είναι μία δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, γιατί όπως εξήγησε η πανδημία οδήγησε σε εκτύπωση χρήματος από τις τράπεζες παγκοσμίως. Χαρακτήρισε επομένως αναμενόμενο το κύμα ανατιμήσεων, προσθέτοντας ότι με την έξοδο από την πανδημία του κορονοϊού αυξάνεται η ζήτηση πιο γρήγορα από προσφορά, διότι υπάρχουν ακόμη υγειονομικοί περιορισμοί στην παραγωγή. Τόνισε συνεπώς ότι οι ανατιμήσεις δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο και δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί και παρακολουθεί.

Ανέφερε επίσης ότι με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, στόχος είναι να είναι θωρακισμένη η ελληνική οικονομία ώστε τη μεταβατική αυτή όπως εκτίμησε περίοδο οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη των πολιτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της οικονομίας κατά την πανδημία, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες, τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να αυξηθεί έμμεσα το εισόδημα των πολιτών.

“Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εποπτείας της αγοράς ώστε να μην εργαλειοποιηθεί αυτή η τάση, για να μην αποκτήσουν οι ανατιμήσεις μόνιμο χαρακτήρα. Άλλο να υποστούμε τις συνέπιες αυτού του κύματος που έρχεται απ έξω και άλλο να βρεθούμε αντιμέτωποι με φαινόμενα αισχροκέρδειας. Εκεί η ελληνική πολιτεία έχει τα μέσα να το αντιμετωπίσει” δήλωσε, εκτιμώντας ότι μία πολιτική έμμεσης και άμεσης ενίσχυσης του εισοδήματος των νοικοκυριών και η εποπτεία της αγοράς είναι τα μέτρα που θα μας οδηγήσουν τη χώρα να περάσει με ασφάλεια τη μεταβατική αυτή περίοδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα