Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μεσαία τάξη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Η μεσαία τάξη καλύπτεται απόλυτα από την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον Ε. Τσακαλώτο και υποστηρίζοντας ότι επικρατεί αμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της κοινωνίας και ιδίως των νέων και της μεσαίας τάξης. 

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ή από υπερφορολόγηση στη μεσαία τάξη, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να απευθυνθεί ξανά. Για αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, υπενθυμίζοντας τους φόρους που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίφημη μεσαία τάξη, για τον ορισμό της οποίας πάντως υπάρχουν… διαφωνίες. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ειδικότερα στον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο όσον αφορά στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το φόρο γονικής παροχής. Σημείωσε ότι μηδενίζεται ο φόρος γονικής παροχής για ακίνητα, μετρητά ή μετοχές αξίας έως 800.000 ευρώ. Και υπενθύμισε ότι έως σήμερα ο φόρος γονικής παροχής ήταν μηδενικός για κατοικία και δωρεές έως 150.000 ευρώ.

“Είναι χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει περιουσία 150.000 ευρώ και πάνω, την οποία αντιμετώπιζε ένα σοβαρό εμπόδιο να δώσει στα εγγόνια ή τα παιδιά της εξαιτίας της φορολόγησης. Αυτό το μέτρο ακουμπά και ενδιαφέρει πολλούς Έλληνες, γιατί επρόκειτο περί παράνοιας, όπως αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος. Είναι θέμα ειλικρίνειας και είναι θέμα τι σημαίνει μεσαία τάξη. Ημεσαία τάξη καλύπτεται απόλυτα από αυτό το μέτρο. Δεν στεκόμαστε στο ανώτατο όριο. Από 150.000 ευρώ έως 800.000 ευρώ είναι πολλές οικογένειες”, είπε ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας μάλιστα ότι: “Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την αριθμητική, αυτό είναι γνωστό χρόνια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα