Όλγα Κεφαλογιάννη σε διεθνή ΜΜΕ: “Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις”

Όλγα Κεφαλογιάννη σε διεθνή ΜΜΕ: “Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις”
Πυρόπληκτοι τουρίστες στο νησί της Ρόδου INTIME NEWS

Ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό επιθυμεί να στείλει η Ελλάδα, σύμφωνα με την υπ. Τουρισμό Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στο νησί της Ρόδου. Άμεση προτεραιότητα η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για τη διαχείριση της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού, απόρροια της φωτιάς στη Ρόδο.

Ήδη από χθες, Κυριακή (23/07) η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη, από προχθές, βρίσκονται στο νησί των Ιπποτών, προκειμένου να συνδράμουν στη διαχείριση της κατάστασης. Η κα Κεφαλογιάννη έχει ήδη συναντηθεί με το σύνολο των φορέων του κλάδου στο νησί και την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει κύκλο συνεντεύξεων με τα διεθνή μέσα και ειδικά με αυτά της Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ώρες έλαβε χώρα μια γιγαντιαία εκκένωση 19.000 ατόμων, με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αναγνωρίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη και σήμερα αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, την ίδια στιγμή που οι φωτιές στην Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία παράλληλα φιλοξενούν μαρτυρίες εγκλωβισμένων Βρετανών από τη Ρόδο.

Αυτή τη στιγμή άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδίων στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες.

Στο ερώτημα εάν η παρούσα κρίση μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού εφέτος, φορείς απαντούν ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί “Mega Κρίσεις”, με επιτυχία, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της πανδημίας.

Αυτό που προέχει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να διαφυλαχθεί αυτό που κέρδισε η Ελλάδα από την πανδημία, που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο πλέον αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιλογής στο να ταξιδέψει και να επισκεφθεί κάποιος έναν τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα