Οργισμένη απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: "Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της στο ΝΑΤΟ"

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

Τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας περί "αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών", προκάλεσαν την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Την απάντησή του στην τουρκική προκλητικότητα δια στόματος Ερντογάν έδωσε ο Νίκος Δένδιας από το Όσλο.

«Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση. Επιλέγει, αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευσή της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας.

ADVERTISING

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επανάφερε το ζήτημα των αποστρατικοποιημένων νησιών, λέγοντας τα εξής: "Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ.

Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network