Παππάς: Λίγα βήματα χωρίζουν ΔΝΤ – Ευρώπη

Παππάς: Λίγα βήματα χωρίζουν ΔΝΤ – Ευρώπη

«Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα πολλοί ανέμεναν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο CNBC. Αναλυτικά όσα είπε για τη συμφωνία

«Είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Όπως σημείωσε ο υπουργός «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας πως “η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί”.

«Τον περασμένο Ιούλιο, όποτε υπεγράφη η συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς), οι εκτιμήσεις ήταν πως η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 2,3%. Όμως το ΑΕΠ κατέγραψε ύφεση μόλις κατά 0,2%. Κατορθώσαμε να μειώσουμε τους δείκτες ανεργίας κατά 2% και ψηφίσαμε νόμους που προωθούν μεταρρυθμίσεις,την πάταξη της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργούν ένα κλίμα σταθερότητας που μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Και το πετύχαμε αυτό προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο Ν.Παππάς.

Πρόσθεσε πως έφτασε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν ακόμη μερικά βήματα και πως «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη μιας τελικής λύσης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Παράλληλα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι.«Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα . Και αυτές οι μέρες καταγράφουν τις πρώτες γραμμές αυτού του νέου καλού κεφαλαίου που βλέπουμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα