Παραίτηση-βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτσούκου

Kοινή συνέντευξη τύπου, με θέμα: Προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης(Αυτεπιστασίας).εδωσαν οι ΥπουργόΙ Εσωτερικών . Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης . Γιώργος Κουτρουμάνης--Στη φωτο Τασος Γιαννιιτσης(δεξια) Γιωργος Κουτρουμανης(αριστερα)-- φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Kοινή συνέντευξη τύπου, με θέμα: Προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης(Αυτεπιστασίας).εδωσαν οι ΥπουργόΙ Εσωτερικών . Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης . Γιώργος Κουτρουμάνης--Στη φωτο Τασος Γιαννιιτσης(δεξια) Γιωργος Κουτρουμανης(αριστερα)-- φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τέλος η υπουργική θέση για το Γιάννη Κουτσούκο. Παραιτήθηκε λέγοντας πως δεν μπορεί να υλοποιήσει τα νέα μέτρα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των αρχηγών.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

Από το γραφείο του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.

Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα".

Ο Γιάννης Κουτσούκος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Τώρα βέβαια μένει να απαντηθεί το εξής ερώτημα:

το κατά πόσο θα ψηφίσει τα μέτρα τα οποία δεν μπορεί κατά τα άλλα να υλοποιήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης

SHARE:

24Media Network